Documentaire: 'Beating Parkinson's Disease'

Documentaire: 'Beating Parkinson's Disease'

27 februari 2023

Een documentaire over de effecten van sporten op de ziekte van Parkinson. Maak kennis met Marinus, bij wie op 47-jarige leeftijd de ziekte van Parkinson werd vastgesteld, en ontdek hoe hij zijn leven transformeerde door middel van lichaamsbeweging. 

Kwaliteit van leven

Ondanks zijn diagnose weigerde Marinus zich door de ziekte van Parkinson te laten definiëren. In plaats daarvan ging hij sporten als een manier om zijn symptomen te beheersen en zijn kwaliteit van leven te behouden. Vier jaar na zijn diagnose besloot Marinus de Vierdaagse te gaan lopen. Een wandelevenement waarbij deelnemers vier dagen achter elkaar 40 km wandelen.

Sport en beweging

Het verhaal van Marinus is slechts één van de vele. In de documentaire ziet u ook anderen die ook troost en kracht hebben gevonden in sport en bewegen. Naast deze krachtige verhalen horen we ook van neuroloog Bas Bloem, die uitleg geeft over deze complexe en uitdagende ziekte.

Bekijk deze documentaire op YouTube. De documentaire is ondertiteld in het Nederlands. De documentaire is gemaakt door LTE Media.

Labels:

Terug naar boven