Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

28 februari 2023

Anouk Tosserams & Jorik Nonnekes.jpeg

Parkinsononderzoek van Dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams (RadboudUMC) is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

Vanuit het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen doen dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams – onder leiding van o.a. prof. Bloem – onderzoek naar manieren om het lopen te verbeteren bij mensen met de ziekte van Parkinson. Supermooi nieuws is dat het onderzoek genomineerd is voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

Het doel van de Klokhuis Wetenschapsprijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs bestaat sinds 2016 en wordt dit jaar uitgereikt op zondag 19 maart, tijdens het wetenschapsfilmfestival InScience in Nijmegen. Aan de winnaar wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd. Dit zou natuurlijk een prachtige kans zijn om onderzoek naar parkinson in de schijnwerpers te zetten!

Helpt u mee om dit onderzoek naar de 1e plaats te stemmen?

Het onderzoek ‘Papa kan niet lopen, maar wel huppelen’ richt zich op creatieve manieren die mensen  met parkinson vaak gebruiken om toch vooruit te kunnen komen: zoals tellen tijdens het lopen, lopen op het ritme van muziek, huppelen, achteruit lopen of met een bal stuiteren. Ze hebben onderzocht waarom deze ‘trucs’ zo goed werken, en wat er dan precies gebeurt in de hersenen.

Stemmen op het onderzoek kan vanaf vandaag, tot 19 maart via: NTR | Het Klokhuis - Klokhuis Wetenschapsprijs - Wetenschapsprijs 2023

Labels:

Terug naar boven