Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: studie RO7486967

Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: studie RO7486967

21 maart 2023

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe onderzoeksmiddel RO7486967 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson (met traagheid in beweging, en rusttremor of rigiditeit).

brain research center

Brain Research Center zoekt momenteel deelnemers voor de studie RO7486967. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in Amsterdam en Zwolle.

Over de studie

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe onderzoeksmiddel RO7486967 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson (met traagheid in beweging, en rusttremor of rigiditeit). We vergelijken de werking van het onderzoeksmiddel RO7486967 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

Sommige onderzoekers zouden hebben kunnen aantonen dat mensen met de ziekte van Parkinson meer ontstekingen in de hersenen hebben. Dit zou een van de redenen zijn waarom mensen de ziekte van Parkinson krijgen en waarom de ziekte in de loop van de tijd zich ontwikkelt. Een belangrijk onderdeel van de ontsteking in de hersenen is een eiwit genaamd NLRP3.  RO7486967 blokkeert NLRP3, en deze blokkade zou de ontsteking in de hersenen mogelijk kunnen verminderen.

U komt ongeveer 11 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende circa 14 weken. De duur van een bezoek is niet altijd hetzelfde omdat niet bij ieder bezoek dezelfde controles worden gedaan. Een aantal van deze bezoeken zijn 10 uur, andere zijn 3.5 uur of korter. Het onderzoek vindt plaats in Amsterdam of Zwolle. Als u wilt, kan iemand die u goed kent of een familielid met u meekomen naar de bezoeken.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Roche.

Meer informatie is te vinden op de website van Brain Research Center

Vrijblijvend aanmelden

Meer informatie over deelname aan medicijnonderzoek en hoe u zich vrijblijvend kunt aanmelden, vindt u op  https://brainresearchcenter.nl/parkinson/parkinson-onderzoek/; We nemen dan contact met u op om alles te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Over Brain Research Center

Bij Brain Research Center voeren we met ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen, neuropsychologen en artsen medicijnonderzoek uit naar onder andere alzheimer, parkinson en dementie met Lewy bodies. We zijn in 2009 opgericht vanuit het Amsterdam UMC, en zijn inmiddels één van de grootste onderzoekscentra van Europa op het gebied van nieuwe medicijnen tegen hersenziekten.

Lees meer over Brain Research Center

Labels:

Terug naar boven