Huisartsenbrochure parkinsonismen

Huisartsenbrochure parkinsonismen

21 maart 2023

Omdat parkinsonismen zeldzaam zijn, weten huisartsen vaak weinig over deze ziekten. In de brochure die u aan uw huisarts kunt overhandigen staat beschreven wat de huisarts over de symptomen en de behandeling van uw aandoening moet weten. 

In de brochure vindt uw huisarts relevante en uitgebreide informatie. De huisartsenbrochure is gemaakt door de Parkinson Vereniging samen met de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), en is gecontroleerd door medisch specialisten. Hij is speciaal geschreven voor huisartsen. De gegevens in de brochure worden daarom kort, zakelijk, en in medisch vakjargon weergegeven.

Natuurlijk staat het u vrij om de samenvatting en/of de brochure door te lezen. Echter, het kan mede door dit jargon zijn dat onderdelen van de teksten confronterend overkomen.

Hoewel deze brochure uw huisarts helpt om u beter te begeleiden, heeft uw huisarts geen expertise op het gebied van parkinsonismen. Daarvoor ziet hij/zij te weinig mensen met uw aandoening. Voor complexe vragen zult u altijd een beroep moeten blijven doen op uw behandelend specialist of het expertisecentrum van uw aandoening. Wij raden u aan om in overleg met huisarts en behandelend specialist (of de regievoerend arts) af te stemmen wie welke zorg of ondersteuning verleent.

De huisartsenbrochure parkinsonismen

Labels:

Terug naar boven