Verslag WPC 2023, dag 1: De openingsceremonie

Verslag WPC 2023, dag 1: De openingsceremonie

24 juli 2023

Ook op deze dag nog de opening ceremonie en de welkomst receptie. De opening was zeer indrukwekkend in de grote plenaire zaal, geleid door Roger Barker (WPC vice-president) met het uit alle inzendingen winnende lied The Road door het WPC koor van mensen met Parkinson, de winnende video (Slim Shaky), de publieksprijs video (Ray of Hope), en een live optreden van Parkinson vertegenwoordiger Tomas Gisby op zijn saxofoon en door zichzelf begeleid via een film van zichzelf met 5 andere instrumenten.

Door: Monique Bosman

Twee hoofdspreker Fulvio Capitano (Parkinson vertegenwoordiger), Connie Carpenter Phinney (mede oprichter van de Davis Phinney foundation), waarbij ik laatstgenoemde erg indrukwekkend vond. Verder nog een aantal in memoriams, waaronder Marina Noordegraaf en een dansvoorstelling “Red Yellow and Black” door meer dan 30 dansers onder leiding van Pamela Quinn. Eén van deze dansers was onze Nederlandse Sabine Woertman-Bode. Prachtig gedaan en uiteraard was ik trots op haar. Klapstuk was de video inzending van de Parky Racoon song (erg grappig) Aangezien het een variant was op het Beatles nummer Rocky Raccon van Sir Paul McCartney was er een videoboodschap van Paul waarin hij sprak over een goede vriend met Parkinson waardoor hij persoonlijk geraakt was en wenste hij ons veel plezier op het WPC.

Ontroerend

Vanuit de zaal werden alle deelnemers door twee cordons van vrijwilligers onder hun gejuich en applaus geleid naar de hal voor de receptie. Dit ontroerde mij enorm.

Bij de receptie met lekkere tapas en een drankje even bijpraten met wat bekenden. Zo vroeg Nickie van der Wulp (directeur van de Parkinson Vereniging) aan mij of ik het ongepast vind als een onderzoeker enorm enthousiast is over zijn/haar onderzoek. Nee, daar heb ik totaal geen moeite mee. Zelf vind ik de puzzel van de ziekte ook enorm interessant en boeiend. Ik ben dan op zo’n moment ook niet bezig met mijn eigen ziekte.

Vol van adrenaline en indrukken maar ook enorm moe.

Ga terug naar de andere verslagen van Monique Bosman

Labels:

Terug naar boven