Yoga4parkinson komt naar Friesland!

Yoga4parkinson komt naar Friesland!

24 juli 2023

Mensen met Parkinson hebben vaak problemen met balans en motoriek, waardoor het soms lastig is om actief te blijven. Terwijl in beweging blijven juist zo belangrijk is. Yoga kan dan een goede vorm van lichaamsbeweging zijn die bovendien stress verminderend kan werken. Want stress verergert de symptomen van de ziekte.

cropped-Yoga4Parkinson-website-transparante-achtergrond-576x148

In april heeft Yoga4parkinson al een bezoek gebracht aan het Parkinson Café in Drachten. Hier is het zaadje geplant om meer yogadocenten uit de regio te enthousiasmeren om de training te volgen. En dat is gelukt! Tien enthousiaste yogadocenten uit heel Friesland kwamen zaterdag 15 juli jl. naar Sûnenz in Drachten voor een training. De docenten hebben informatie gekregen over deze ingewikkelde ziekte, zodat ze op een veilige en creatieve wijze yogalessen kunnen geven aan mensen met deze aandoening.

De training werd verzorgd door Marjan Overdiep en Dominique Prins. Marjan is oprichter van Yoga4Parkinson en zowel Marjan als Dominique spreken uit eigen ervaring, want ze hebben beide de ziekte van Parkinson. Dat maakt deze training zo bijzonder en waardevol. Er was veel kennis over de ziekte, vooraf konden de cursisten een e-learning volgen en op de middag schoven twee ervaringsdeskundigen aan en werd het geleerde gelijk in de praktijk gebracht, dit was inspirerend en gaf verdieping aan de training. Een cursist verwoorde het zo mooi, “het is een ziekte van wel willen, maar niet kunnen”.

Het platform Yoga4Parkinson brengt yoga dichterbij de mensen met de ziekte van Parkinson en wil mensen met parkinson de mogelijkheid bieden om in de buurt yogalessen te volgen bij een gespecialiseerde Yoga4Parkinson docent. Voor een parkinsondocent bij jou in de buurt kunt u de website raadplegen www.yoga4parkinson.nl.

Geschreven door:

Ingrid Dijkstra – Projectleider Sûnenz

Labels:

Terug naar boven