Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de nauwkeurigheid van automatische freeze of gait herkenning

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de nauwkeurigheid van automatische freeze of gait herkenning

8 augustus 2023

Met dit project wordt door het Radboudumc en het Amsterdam UMC onderzocht hoe nauwkeurig freezing automatisch wordt herkend door het apparaat van Cue2Walk.

Onderzoek

Met dit project wordt door het Radboudumc en het Amsterdam UMC onderzocht hoe nauwkeurig freezing automatisch wordt herkend door het apparaat van Cue2Walk. De nauwkeurigheid wordt aan de hand van twee factoren bepaald: Het aantal freezing-episodes dat juist wordt herkend en de tijd die het apparaat hiervoor nodig heeft. 

Over het Cue2Walk-apparaat

De Cue2Walk is een draagbaar cueing-apparaat dat speciaal ontworpen is om bevriezing van het lopen te doorbreken. Dit innovatieve hulpmiddel ondersteunt wanneer u vast komt te staan door middel van een ritmisch signaal (geluid en/of trilling), ook wel bekend als een cue. Hierdoor kan een freeze zelfstandig en sneller worden doorbroken. Het apparaat kan op drie verschillende manieren ondersteuning bieden in de praktijk. Naast handmatige activatie en activatie door middel van een specifieke beweging, kan het apparaat ook geactiveerd worden door middel van automatische herkenning van een freeze. Dit onderzoek richt zich alleen op deze vorm van activatie. 

Wat kunt u verwachten?

De deelnemers zullen voorafgaand aan het onderzoek uitgebreid op de hoogte worden gebracht van het onderzoek. Tijdens het onderzoek worden verschillende gegevens vastgelegd door middel van een korte vragenlijst (bestaande uit een aantal parkinson- en freeze-gerelateerde vragen, geslacht, leeftijd, lengte en gewicht). Daarnaast worden deelnemers gevraagd om aan een aanmeetsessie mee te doen die ook bij de reguliere aanschaf van het apparaat plaatsvindt. Tijdens deze sessie wordt de gebruiker gevraagd om een stuk van 3 minuten aaneengesloten te lopen, zodat er voldoende beweegdata kan worden verzameld. Tot slot zullen er ook twee vragenlijsten afgenomen worden.

Wanneer kunt u deelnemen?

  • U heeft parkinson(isme), gediagnosticeerd door een neuroloog.
  • U ervaart beperkende/regelmatige aanwezigheid van Freezing of Gait (FOG) (minimaal één keer per dag).
  • U heeft het vermogen om met de onderzoeker te communiceren en instructies op te volgen.
  • U kunt minstens 3 minuten achter elkaar lopen (een wandelstok of rollator is toegestaan).

Wanneer kunt u niet mee doen?

  • U heeft andere neurologische aandoeningen of aandoeningen die het bewegen belemmeren (bijvoorbeeld rolstoelafhankelijkheid, ernstige artrose of neuropathie).

Wanneer vindt het onderzoek plaats?

Het onderzoek wordt in oktober uitgevoerd en neemt ongeveer 1 uur tijd in beslag. De onderzoeker komt langs op de praktijk van uw vaste behandelaar of bij u thuis, afhankelijk van de situatie. 

Vergoeding voor deelname

Als dank voor uw deelname krijgt u 50% korting op de aanschafwaarde van een Cue2Walk apparaat als u daarvan gebruik wenst te maken na afloop van het onderzoek.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan dit onderzoek? Neemt u dan contact op met rein@cue2walk.nl. Daarnaast kunt u de website www.cue2walk.nl bezoeken voor meer informatie over het apparaat en de aanmeetprocedure.

Labels:

Terug naar boven