STEPWISE studie zoekt deelnemers

STEPWISE studie zoekt deelnemers

17 augustus 2023

De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

Inmiddels hebben de STEPWISE onderzoekers al 267 van de in totaal 452 deelnemers gezien en hebben meer dan honderd van hen de studie al afgerond. Dat betekent dat ze nog 185 deelnemers zoeken! Doe je mee?

Waarom dit onderzoek?

Regelmatig bewegen is voor iedereen goed voor de gezondheid. Dit geldt nog sterker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Toch is het voor veel mensen moeilijk om bewegen voor een langere tijd vol te houden. Daarom kijken de onderzoekers van de STEPWISE studie of ze mensen met parkinson meer kunnen laten bewegen (wandelen) met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

Wat houdt meedoen in?

Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar mensen met parkinson die de app thuis willen gebruiken op hun eigen telefoon. De STEPWISE app stimuleert deelnemers om meer te bewegen door hen een persoonlijk, wekelijks stappendoel aan te bieden. Voor de studie maken deelnemers één jaar lang gebruik van de app. De meeste deelnemers die al klaar zijn met het onderzoek is het gebruik van de STEPWISE app zo goed bevallen, dat ze zelfs besloten hebben om de app na het einde van het onderzoek te blijven gebruiken. Naast het gebruik van de STEPWISE app, kom je als deelnemer twee keer naar het Radboudumc in Nijmegen. Deze bezoeken vinden plaats bij de start van het onderzoek en na afloop van het onderzoek. De bezoeken aan het Radboudumc duren ongeveer drie uur, waarin een aantal beweegtesten en vragenlijsten worden afgenomen. Ook vragen de onderzoekers je om na deze bezoeken thuis een aantal vragenlijsten in te vullen. Door de meeste deelnemers worden de metingen in het Radboudumc als prettig of zeer prettig ervaren.

Wie kan meedoen?

Voor deze studie zijn de onderzoekers nog op zoek naar 185 mensen met parkinson die in staat zijn zelfstandig te lopen. Om mee te doen moet je in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android).

Meer informatie

Op de projectpagina (www.parkinsonnext.nl/stepwise) vind je meer informatie en het aanmeldformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met het STEPWISE team via info@stepwiseparkinson.nl of 06-50155754.

Labels:

Terug naar boven