Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

22 augustus 2023

Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

Een off-periode ontstaat als de medicatie uitgewerkt raakt en dit kan gepaard gaan met (toenemende) stijfheid of trillen, maar ook mentale klachten zoals angst en somberheid kunnen ontstaan. Het raken in een off-periode, oftewel ‘wearing-off’, heeft een grote invloed op het dagelijks leven van mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten.

In de BEWARE studie wordt een nieuwe behandeling voor deze wearing-off klachten bij mensen met de ziekte van Parkinson onderzocht. De nieuwe behandeling (BEWARE) is een groepsbehandeling die bestaat uit een combinatie van technieken uit de psychologie en fysiotherapie. BEWARE biedt handvaten om te leren herkennen wat er gebeurt in het hoofd en lichaam, en hoe je tijdens een off-periode in beweging komt. De nieuwe behandeling wordt vergeleken met, de al bewezen effectieve, groepsfysiotherapie.

Het doel BEWAREvan BEWARE is mensen met de ziekte van Parkinson leren omgaan met wearing-off­ klachten zodat je, ondanks het hebben van de ziekte, een waardevol leven kunt leiden waarin off-perioden het dagelijks leven minder in de weg staan.

Wij delen graag een aantal reacties van voorgaande deelnemers:

“Weten dat ik iets aankan ondanks mijn klachten voelt als een overwinning”

“Het is fijn te weten dat ik niet de enige ben die aan het worstelen is”

“Ik leer de regie weer meer in eigen handen te nemen”

 

Wij zijn nog op zoek naar deelnemers voor de locatie in Amsterdam (Amsterdam UMC locatie VUmc). Ga naar http://www.parkinson-beware.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@parkinson-beware.nl.

Labels:

Terug naar boven