Test vragenlijsten over bijwerkingen

Test vragenlijsten over bijwerkingen

6 mei 2024

Wilt u een verschil maken in de toekomst van Parkinsonzorg? Help dan mee met het opzetten van een onderzoek naar bijwerkingen!

Bijwerkingencentrum Lareb is een onderzoek gestart naar bijwerkingen bij mensen met een langdurige ziekte. Dit onderzoek heet de Bijwerkingmonitor.

Het is niet meer mogelijk om op deze oproep te reageren.

Voor dit onderzoek zijn er vragenlijsten gemaakt die getest moeten worden. Zo weten we of de vragenlijsten logisch en begrijpelijk zijn.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson die hiervoor medicijnen gebruiken. Denk hierbij aan medicijnen zoals levodopa, een dopamine-agonist (bijvoorbeeld pramipexol) of een anticholinergicum (bijvoorbeeld biperideen).  

Wat wordt er verwacht?

We vragen om samen met ons vragenlijsten over bijwerkingen door te lezen, te testen en te voorzien van commentaar. Dit zal 1 tot 2 uur duren.

Waar en wanneer is het?

De afspraken worden ingepland tussen 8 mei en 22 mei, in de buurt van Den Bosch, Utrecht of Rotterdam. Bent u eerder beschikbaar of heeft u een voorkeur voor een andere locatie? Geef dat dan gerust aan. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. De reiskosten worden vergoed.

Na afloop ontvangt u een cadeaubon als dank voor uw bijdrage.

Wilt u meewerken aan het testen van de vragenlijsten of heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar: f.adanc@lareb.nl.

 

Labels:

Terug naar boven