Parkinson en bewegen

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor mensen met parkinson. Er zijn verschillende mogelijkheden om op een leuke manier het lichaam soepel en in de best mogelijke conditie te houden. Via de kaart onderaan deze pagina vindt u beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het op dit moment niet mogelijk om deel te nemen aan beweeggroepen. Omdat het erg belangrijk is om wel in beweging te blijven, zijn er verschillende initiatiefnemers die u hiermee willen helpen. Aan de hand van video's, kunt u thuis in beweging blijven.

Ga naar de pagina met video's over bewegen en het coronavirus

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven hierin antwoord op vragen over verschillende thema's.

Ga naar de vraagbaak 'Vitaal met parkinson'

e-learning sporttrainers.png

Kent of bent u zelf een sporttrainer die wel wat hulp kan gebruiken bij het trainen van mensen met parkinson? Sporttrainersvoorparkinson.nl biedt inzicht in de ziekte van Parkinson. Wat doet de ziekte met iemand en hoe begeleidt u deze sporters zo goed mogelijk bij hun favoriete sport en de lessen die u geeft? U leest er meer over op deze website.

Ga naar de E-learning voor sporttrainers

Deze video is ontwikkeld ter promotie van ‘Sporttrainers voor parkinson’ en tot stand gekomen door SPARK. Vijf studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management zetten zich tijdens hun studiejaar in voor sporten met de ziekte van Parkinson. Onder de naam SPARK functioneren zij als een Student Company. In samenwerking met Sporttrainers voor parkinson, vergroten zij de aandacht rondom de e-learning ‘Sporttrainers voor parkinson.’ Met als doel om het sportaanbod voor sporters met parkinson te vergroten.

Met deze video richt SPARK zich op de kracht van sport en het tonen van kwetsbaarheid. Met deze boodschap hoopt SPARK de intrinsieke motivatie bij zowel sporttrainers als mensen met parkinson te stimuleren om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen actief te laten zijn met parkinson. 

Video's over bewegen

Blogs over bewegen

 1. Blog: Jij hoeft ook niet in de horeca te gaan werken

  Johan Lindner.jpg

  Mijn naam is Johan Lindner (1966). Ik ben getrouwd met Annelize. In 2017 kreeg ik de diagnose parkinson. Tot november 2019 heb ik als accountmanager bij een bank gewerkt. Op advies van onze dochters Caya en Veerle schrijf ik korte verhaaltjes/anekdotes over mijn ervaringen en gevoelens. Het helpt me bij de verwerking en acceptatie. Ik schrijf ze met een glimlach op mijn gezicht. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

  Toon volledig bericht

  Labels:

 2. Blog: Parkinson en mijn fietstocht van Noord Groningen naar Zuid Limburg

  Eddy Roerdink - portret.jpg

  Vier jaar geleden kreeg ik de diagnose parkinson. Mijn wereld stortte in, hoe kon ik verder met mijn leven als fysieke aftakeling mijn functioneren zou beperken? Al gauw bleek mijn favoriete sport schaatsen sterk achteruit te zijn gegaan; zo ver dat ik ermee ben gestopt. Helaas! Voor mij geen derde Elfstedentocht. Maar het fietsen ging nog goed! 

  Toon volledig bericht

  Labels:

Terug naar boven