Parkinson en bewegen

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor mensen met parkinson. Er zijn verschillende mogelijkheden om op een leuke manier het lichaam soepel en in de best mogelijke conditie te houden. Via de kaart onderaan deze pagina vindt u beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het op dit moment niet mogelijk om deel te nemen aan beweeggroepen. Omdat het erg belangrijk is om wel in beweging te blijven, zijn er verschillende initiatiefnemers die u hiermee willen helpen. Aan de hand van video's, kunt u thuis in beweging blijven.

Ga naar de pagina met video's over bewegen en het coronavirus

E-Learning voor sporttrainers

Kent of bent u zelf een sporttrainer die wel wat hulp kan gebruiken bij het trainen van mensen met parkinson? Sporttrainersvoorparkinson.nl biedt inzicht in de ziekte van Parkinson. Wat doet de ziekte met iemand en hoe begeleidt u deze sporters zo goed mogelijk bij hun favoriete sport en de lessen die u geeft? U leest er meer over op deze website.

Ga naar de E-learning voor sporttrainers

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven hierin antwoord op vragen over verschillende thema's.

Ga naar de vraagbaak 'Vitaal met parkinson'

ParkinsonTV over bewegen

Terug naar boven