Duodopa | parkinson-vereniging.nl

Duodopa

Laatst gewijzigd op 18 januari 2016

3583.duodopa.jpg-550x0.jpgParkinsonpatiënten die, ondanks een optimale instelling op oraal gebruikte geneesmiddelen, last blijven houden van periodes van grote (over) beweeglijkheid afgewisseld met stijfheid kunnen er soms baat bij hebben de levodopa/carbidopa via een zogenaamd PEG-J-Sonde en een uitwendige pomp rechtstreeks in de dunne darm toe te dienen. Hierdoor wordt het medicijn de gehele dag gelijkmatig afgegeven waardoor deze responsfluctuatie afneemt. De hoeveelheid levodopa/carbidopa kan per patiënt afgesteld worden, al naar gelang de behoefte. Vraag uw neuroloog naar meer informatie .

Klik hier voor de bijsluiter.

U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud weer te geven.