Anneke Roussel

Anneke Roussel

Mijn naam is Anneke (48) en ik ben getrouwd met Iwan. Samen hebben we twee puberdochters Sanne en Julia van 15 en 17 jaar oud.

Diagnose

In 2018 begon het, het muizen ging ineens niet meer zo soepel. Gek, dacht ik nog, zal wel niks zijn. Maar langzaam aan nam een gek soort stijfheid bezit van mijn linkerarm en schouders. Ja, maar je hebt ook zo’n druk leven, doe wat rustiger aan en het is gewoonstress, hoorde ik geregeld. Maar ik wist toen al, er is meer aan de hand. Twee jaar van omzwervingen, therapieën, depressie en goed bedoelde adviezen later kwam de diagnose: parkinson.

Puzzelstukjes

In deze blog deel ik mijn verhalen over mijn leuke, vermoeiende, stressvolle, verwarrende maar ook hele mooie wereld, in de hoop dat de puzzelstukjes in mijn parkinsonhoofd dan langzaam op hun plek vallen.

 1. Blog: Wereld Parkinson Dag 2024

  Ik zat in de auto op weg naar mijn werk. Altijd fijn zo'n half uurtje in de ochtend met de radio aan. Ik flip op en neer tussen mijn favoriete zenders, Radio 2 met 'Jan-Willem Start Op!', 'Ekdom in de ochtend' op Radio 10 en mijn eigen playlist.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Oudergesprekfrustraties

  Het is fijn als het goed gaat met je kinderen. Scheelt een hoop kopzorgen. Maar als het goed gaat met je kinderen wil dat niet altijd zeggen dat het goed gaat met de rest eromheen.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Eén jaar DBS

  Morgen staat de eerste jaarlijkse DBS-controle gepland. De psychologische test had ik voor het weekend al gehad vrijdag en goed doorstaan.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Stress en parkinson

  Stress is voor niemand goed, dat weten we allemaal. Maar als je parkinson hebt komt er een extra dimensie bij zo lijkt het.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Leren loslaten

  Kijk, allemaal heel leuk in theorie dat loslaten, maar waarom lig ik dan wakker midden in de nacht? En denk ik aan Sanne, de reis en alles wat me dwars zit de laatste tijd?

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Leren loslaten

  Het is toetsweek voor mijn jongste dochter en dus ook een beetje voor mij. Natuurlijk gaat dit ook nog gepaard met de gebruikelijke drukte, zoals ook dit weekend een kinderfeestje, een proefje en dus ook de bijbehorende proefles, poetsen, boodschappen en... Ja, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Leren komt daar dan nog extra bij, want natuurlijk wordt er zelfstandig geleerd maar toch heb ik het gevoel dat alles afhangt van mijn bijdrage.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Mindfull

  Anderhalve week geleden had ik een afspraak gehad met iemand van ParkinsonCompass. Om wellicht invulling te geven aan een training act mindfull en begeleiding in het vinden van een balans in mijn dagelijkse activiteiten.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Placebo

  Verbazingwekkend is het. Vandaag was de dag, de dag dat ik voor controle terecht kon in het Radboud. Vol verwachting heb ik toegekeken hoe ik gekoppeld werd met de laptop en hoorde uiteindelijk hoe de arts bevestigde dat ik gewoon nog op 2.0 stond ingesteld, programma 1.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Off-day en balanceren

  Gek is dat hoe dat werkt, in principe is er niks anders dan dat er vorige week was, en toch draait mijn hoofd overuren en legt verbindingen die er misschien helemaal niet zijn. Ik had gisteren echt een ontzettend slechte dag. De slechtste dag sinds tijden. Ik was het grootste gedeelte van de dag off, en dat maakte mij onzeker en zorgde ervoor dat mijn brein een loopje met me heeft genomen.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Gevlucht

  Ik ben de woonkamer ontvlucht. Het is 20.00 uur en zoals gebruikelijk ben ik off. Ik heb wel een pil genomen, maar dat zal vast nog even duren voordat hij gaat werken.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven