Update Zembla naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad

Update Zembla naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad

1 juli 2020

Naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad met betrekking tot het  gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen heeft het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma het betreffende dossier op de website geüpdatet.

Zembla.png

Gezondheidsraad: Overheid moet gebruik landbouwgif drastisch terugdringen

De overheid moet ervoor zorgen dat Nederlanders zo weinig mogelijk worden blootgesteld aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dat is het langverwachte advies van de Gezondheidsraad aan de minister. Volgens de raad blijkt uit buitenlands onderzoek dat landbouwgif kan leiden tot gezondheidsschade, zoals de ziekte van Parkinson en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen. Nederlandse onderzoeken zijn minder uitgesproken, maar kunnen de bezorgdheid niet wegnemen. Daarom moet de overheid het voorzorgsprincipe toepassen. (Bron: Zembla.nl)

Lees hier het volledige artikel van Zembla

Schouten over landbouwgif: "Geen oplossingen voor korte termijn"

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt dat er geen gemakkelijke oplossingen zijn voor de korte termijn als het gaat om het gebruik van pesticiden. "Telers zijn voor hun oogst erg afhankelijk van gewasbeschermingsmiddelen," schrijft ze dinsdag in een kamerbrief. Daarmee reageert ze op het langverwachte advies van de Gezondheidsraad over het gebruik van bestrijdingsmiddelen. (Bron: Zembla.nl)

Lees hier het volledige artikel van Zembla

Labels:

Terug naar boven