Hardlopenmetparkinson.nl

Hardlopenmetparkinson.nl

22 februari 2021

Met dit initiatief wil ik graag in contact komen met mensen met Parkinson die of graag willen leren hardlopen, of het hardlopen nog zo lang mogelijk willen blijven doen.

Hardlopen.jpg

In 2019 kreeg ik de diagnose Parkinson. Ik was net 2 weken daarvoor 50 geworden. Het begin was mentaal zwaar, nu gaat het met de medicatie inmiddels ook een stuk beter met mijn lijf. Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een specialist in parkinson en hardlopen. Die vond ik niet echt.

Het hardlopen ging moeilijk. Iedere keer opbouwen en weer opgeven met spierpijn en kramp in mijn kuiten viel me zwaar. Ik stond een paar keer op het punt om echt een punt achter het hardlopen te zetten. Maar ik wilde toch heel graag blijven bewegen met hardlopen.

In december 2020 bezocht ik de revalidatiearts in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Ik vertelde hem ook dat ik een specialist in hardlopen en Parkinson zocht. Een sportclub wellicht waar ik kan lopen met gelijkgestemden. Iets ter vervanging van het hardlopen, zoals boxen is niks voor mij. En de hometrainer is ook niet mijn beste vriend, ik wilde graag blijven hardlopen. Lekker buiten zijn.

De revalidatiearts stelde mij de vraag: “Als die clubs er niet zijn, waarom begin je zelf niet zo’n club? Je bent toch hardlooptrainer?”

Dat heeft me aan het denken gezet en inmiddels heb ik de club opgericht:

Hardlopen met Parkinson

Met website en Facebook pagina. Hardlooptrainer was ik al, van parkinson weet ik helaas inmiddels ook het een en ander, en via de Parkinson Vereniging heb ik ook een certificaat als Sporttrainer voor Parkinson gehaald. Ik heb ook contact met Yoppers gekregen via de site. Dat is erg leuk.

Ik geef individuele looptraining, we lopen lekker in de natuur van Soest en Amersfoort. Kortom, ik ben heel positief en hoop anderen aan het bewegen te krijgen.

Ik zou het leuk vinden al je om een kijkje wilt nemen om mijn website:www.hardlopenmetparkinson.nl

En, mocht je nu nog iemand tegenkomen die ook meer wil bewegen, wandelen of beginnen met hardlopen, dan weet je nu ook een adres. Ik zou het op prijs stellen als je mij kunt noemen.

Met Hardlopen met Parkinson geef ik loop clinics aan mensen met (beginnende) parkinson. Mocht hardlopen niet (meer) lukken dan is wandel coaching natuurlijk ook mogelijk. Lekker in de duinen en bossen van omgeving Soest, Baarn, Amersfoort, Zeist. Zowel voor beginnende als gevorderde hardlopers. We besteden aandacht aan het mentale proces, ademhaling, looptechniek en een goede warming-up en cooling down. Raadpleeg wel even je fysiotherapeut of arts of hardlopen geschikt is.

Meer info of aanmelden voor een gratis proefles? Kijk even op: www.hardlopenmetparkinson.nl

Arno Brons
Looptrainer

 

Labels:

Terug naar boven