Wereld Parkinson Dag 2024

Wereld Parkinson Dag 2024

3 april 2024

Wereld Parkinsondag wordt jaarlijks op 11 april gehouden. Deze datum is de verjaardag van de Engelse arts James Parkinson. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson en voor parkinsonismen.

Wat is er allemaal te doen rond Wereld Parkinson Dag?

ParkinsonTV

Symposium 

'Goede zorg, mijn zorg' 

Dit is het thema van het Wereld Parkinson Dag symposium op 13 april 2024, waarop we u een veelzijdig en informatief programma aanbieden.
We praten u bij over de parkinsonzorg in Nederland (nu en in de toekomst) en besteden aandacht aan de paramedische richtlijn parkinson die vorig jaar gelanceerd is. 

ParkinsonTV

Zorg voor iedereen, dat is het thema van Wereld Parkinson Dag 2024. In de uitzending van ParkinsonTV op 11 april wordt aan diverse ervaringsdeskundigen de vraag gesteld: wat betekent goede parkinsonzorg voor jou? En aan zorgverleners wordt gevraagd: hoe zorg jij ervoor dat jouw zorg voor iedereen is? Bekijk de uitzending live om 16.00 uur: parkinsontv.nl. Later terugkijken kan natuurlijk ook.  

Ga naar ParkinsonTV

Stapril

ParkinsonNL-logo-B-magenta

ParkinsonNL daagt u uit om mee te doen met Stapril: de hele maand april 10.000 stappen per dag! Hiermee levert u niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een inspanning met een groter doel: geld inzamelen voor ParkinsonNL en zo bij te dragen aan meer onderzoek. Juist in april, de maand van Wereld Parkinson Dag!

Meld uzelf aan of doneer

Parkinson Cafés

Ook zijn er op 11 april natuurlijk bijeenkomsten in verschillende Parkinson Cafés. Bijvoorbeeld in Stadskanaal, Assen en Ede. Bezoekt u wel eens een Parkinson Café om ervaringen uit te wisselen en informatie te krijgen? 

Zoek een Parkinson Café bij u in de buurt

Terug naar boven