Derkie Dingemanse

Derkie Dingemanse

Mijn naam is Derkie Dingemanse en ik ben 62 jaar oud. In juli 2022 is er bij mij parkinson geconstateerd. Ik werk al sinds 1978 in de zorg waarvan de laatste 34 jaar in de thuiszorg als Wijkziekenverzorgende. Verder ben ik verslaafd aan haken en breien en mijn grootste angst is dat ik dat op een gegeven moment niet meer zou kunnen. Ik ben getrouwd, heb 4 kinderen en 3 bonuskinderen. Én 11 kleinkinderen (de 11e, een kleinzoon, is onlangs geboren).

 1. Blog: Modderpad

  13 april was het weer tijd om een stukje Pieterpad (etappe 5 en 6) te lopen. We hadden alles in februari al besproken en eigenlijk was ik het alweer vergeten. Het was dus maar goed dat het in mijn agenda stond.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Spoor 2 (vervolg)

  Eind februari had ik een gesprek met weer een andere arbeidsdeskundige. Zij moest op de reguliere arbeidsmarkt zoeken of er passend werk voor mij te vinden is.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Spoor 2

  Op 20 december 2023 was ik een jaar gedeeltelijk ziek gemeld. En dan krijg je automatisch de gesprekken in verband met een WIA-uitkering. Dat hele proces wordt dus 'Spoor 2' genoemd.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Kerstmarkt

  Daar lig ik dan op de bank. Half elf in de morgen en nog steeds in mijn pyjama. Hoofdpijn, gammel en lamlendig. Zaterdag ben ik met een bus naar Duitsland geweest. Samen met mijn dochter en stiefdochter.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte

  Afgelopen zomer las ik het boek 'Het hemd met de onmogelijke knopen'. Hierin stond dat je niet te lang moet wachten met aan jonge kinderen te vertellen dat je parkinson hebt en dat je het boek 'De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte' hiervoor goed kon gebruiken.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Pieterpad (deel 2)

  Afgelopen weekend heb ik weer twee etappes van het Pieterpad gelopen. Nu van Groningen naar Rolde.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Pee

  Op het moment ben ik het boek Pee en ik van Dirma van Toorn aan het lezen. Ik verslind de laatste tijd boeken van lotgenoten en heb al verschillende benamingen voor parkinson langs zien komen. Meneer P, mevrouw P of kortweg P.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Pas op de plaats?

  Vorige week schreef ik nog over mijn vakantie. Inmiddels heeft het gewone leven me weer in zijn greep en ben ik alweer bijna 2 weken aan het werk.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Vakantie

  De vakantie zit er op, ik heb zelfs alweer gewerkt. Maar we kunnen terugblikken op een fijne vakantie. Twee weken thuis gelummeld. Ik denk dat de vermoeidheid van een jaar werken er nu pas uit kwam.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Een jaar na de diagnose

  Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de diagnose Parkinson kreeg. Ik ging met veel verwachtingen naar de afspraak in het ziekenhuis en dacht serieus dat de neuroloog mij van mijn klachten af zou kunnen helpen.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven