Els Haring

Mijn naam is Els Haring en ik heb de diagnose parkinson gekregen op 5 september 2019. Een gedenkwaardige datum omdat mijn partner 's avonds een hartinfarct kreeg en opgenomen werd in het ziekenhuis. Gelukkig is het probleem verholpen. Was het alvast maar zover dat voor parkinson ook een behandeling bestond om te genezen. Inmiddels ben ik gestopt met werken als psychiatrisch verpleegkundige binnen de jeugdkliniek. Het is de uitdaging om een zinvolle invulling te geven en wil jullie meenemen op mijn levensreis met als groot deel van mijn bagage parkinson.

 1. Blog: Creativiteit versus inventiviteit bij parkinson

  Ik heb al enkele dagen lopen kauwen en herkauwen wat nu het verschil is tussen creatief en inventief zijn. Het woordenboek zegt hierover dat het synoniemen zijn: oorspronkelijkheid, scheppingskracht, scheppingsvermogen, verbeeldingskracht, vindingrijkheid en vernuftig.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: De week van het reuk- en smaakverlies

  Wonderlijk dat er thema’s op mijn pad komen welke in een week aangeraakt worden. Hebben deze extra aandacht nodig? Afgelopen week was dit het niet meer kunnen ruiken en proeven.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Het jaar van de parkinson en de pesticiden

  Het was weer geen saai jaar afgelopen jaar. Ik heb mijn missie uit kunnen dragen, namelijk parkinson in beeld brengen en op de kaart zetten voor zowel de medeparkies als de zorgverleners. Een kleine impressie.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Wat een ontnuchtering…

  Wat voor mij een storend element is bij de parkinson-ongemakken, is het feit dat ik, en anderen met mij, wel bedenken wat er te doen valt, maar er toch niet toe komen dit uit te voeren op het door mezelf bedacht tijdstip. Met als gevolg dat alles vooruitgeschoven wordt en het vanzelf weer een dag later is.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: BP’er ofwel Beroemde Parkie ...

  Het zijn de onverwachte dingen die het leven leuk maken.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Tabee met het taboe, oftewel parkinson en seksualiteit

  Wat betekent dit voor mij in relatie met mezelf, Kees en parkinson. Toen de vraag kwam of er ervaringsdeskundigen een blog wilden schrijven over dit onderwerp, heb ik er lang over nagedacht. Welke invloed heeft parkinson en ook de medicatie op ons seksleven?

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Dierenliefde

  Al geruime tijd ben ik aan het zoeken waar ik mijn dierenliefde kwijt kan, naast onze twee katten.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Shit happens

  Nadat er in november een verhoogd toilet is geplaatst, wat een hele klus bleek te zijn want de loodgieter heeft er 6 uur over gedaan met behulp van collega in de middag, is waarschijnlijk een scheur ontstaan in de standpijp en is de boel gaan lekken.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Het verdragen van het lijden volgens de Dikke van Dalen

  Normaliter ben ik gewend vanuit een positieve houding en met een vleugje humor mijn bevindingen met betrekking tot parkinson te delen. Er is echter een item, waar ik mezelf al jong in getraind heb, en dat is het kunnen verdragen van ongemak zoals jeuk.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: De kop is eraf…

  Het jaar 2023 lijkt te staan in het teken van presentaties, klinische lessen en workshops betreffende parkinson, naast de nodige interviews en mogelijk nog wat onderzoeken.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven