Els Haring

Mijn naam is Els Haring en ik heb de diagnose parkinson gekregen op 5 september 2019. Een gedenkwaardige datum omdat mijn partner 's avonds een hartinfarct kreeg en opgenomen werd in het ziekenhuis. Gelukkig is het probleem verholpen. Was het alvast maar zover dat voor parkinson ook een behandeling bestond om te genezen. Inmiddels ben ik gestopt met werken als psychiatrisch verpleegkundige binnen de jeugdkliniek. Het is de uitdaging om een zinvolle invulling te geven en wil jullie meenemen op mijn levensreis met als groot deel van mijn bagage parkinson.

 1. Blog: Tabee met het taboe, oftewel parkinson en seksualiteit

  Wat betekent dit voor mij in relatie met mezelf, Kees en parkinson. Toen de vraag kwam of er ervaringsdeskundigen een blog wilden schrijven over dit onderwerp, heb ik er lang over nagedacht. Welke invloed heeft parkinson en ook de medicatie op ons seksleven?

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Dierenliefde

  Al geruime tijd ben ik aan het zoeken waar ik mijn dierenliefde kwijt kan, naast onze twee katten.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Shit happens

  Nadat er in november een verhoogd toilet is geplaatst, wat een hele klus bleek te zijn want de loodgieter heeft er 6 uur over gedaan met behulp van collega in de middag, is waarschijnlijk een scheur ontstaan in de standpijp en is de boel gaan lekken.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Het verdragen van het lijden volgens de Dikke van Dalen

  Normaliter ben ik gewend vanuit een positieve houding en met een vleugje humor mijn bevindingen met betrekking tot parkinson te delen. Er is echter een item, waar ik mezelf al jong in getraind heb, en dat is het kunnen verdragen van ongemak zoals jeuk.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: De kop is eraf…

  Het jaar 2023 lijkt te staan in het teken van presentaties, klinische lessen en workshops betreffende parkinson, naast de nodige interviews en mogelijk nog wat onderzoeken.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Het jaar 2023 staat in het teken van de aandacht voor parkinson

  Wat heb ik me op de hals gehaald…komend jaar maar liefst vier interviews met foto`s op de cover, terwijl ik foto shoots verschrikkelijk vind, maar ja, alles voor het onder de aandacht brengen van het leven met parkinson.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: De boekenkast en het uitstellend vermogen

  Al 4 maanden ben ik bezig in mijn hoofd om de boekenkast uit te ruimen, schoon te poetsen en opnieuw in te delen, waarbij overbodige lectuur opgeruimd zal gaan worden.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Stapsgewijs STEPWISE

  En zo is het jaar Stepwise deelname wederom omgevlogen, en o, wat heb ik het leuk gevonden om deel te nemen, aan dit actieve onderzoek, waarbij het bewegen bij Parkinson centraal staat.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Een week uit mijn leven

  Zomaar een week uit mijn leven met mijn man Kees en mijn partner Parkinson. 

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Ken je mij? Wie ben ik dan....

  Verbazingwekkend voor mij is te ervaren dat er best veel parkies weten wie ik ben. Dat is onlangs wel weer gebleken op het symposium van de Parkinson Vereniging.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven