Els Haring

Mijn naam is Els Haring en ik heb de diagnose parkinson gekregen op 5 september 2019. Een gedenkwaardige datum omdat mijn partner 's avonds een hartinfarct kreeg en opgenomen werd in het ziekenhuis. Gelukkig is het probleem verholpen. Was het alvast maar zover dat voor parkinson ook een behandeling bestond om te genezen. Inmiddels ben ik gestopt met werken als psychiatrisch verpleegkundige binnen de jeugdkliniek. Het is de uitdaging om een zinvolle invulling te geven en wil jullie meenemen op mijn levensreis met als groot deel van mijn bagage parkinson.

 1. Blog: Lunchen bij de yoppers in Etten-Leur

  Al eerder in het jaar waren Kees en ik in Etten-Leur, bij de yoppers op uitnodiging van Danny en Claudia in een vereningsbebouw, alwaar Neuroloog Bart Post zou spreken. Tot onze vreugde kwamen ook enkele medeparkies en partners, die we met grote regelmaat zien en spreken op onze zoomavonden.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Het taalonderzoek in Nijmegen

  Ik heb in de tussentijd ook nog deelgenomen aan een taalonderzoek m.b.t. het spreken van mensen met een DBS. Als vergelijkend onderzoek nam ik deel als participant met parkinson  zonder DBS.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Sporten omdat het kan

  Had je mij jaren geleden gevraagd of ik ook naar de sportschool ging, had ik hard gelachen, ik? Naar de sportschool? Never nooit niet. Binnensporten  en met die toestellen en gewichten stoeien zeker. Laat mij maar lekker wandelen en fietsen met mijn honden buiten.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Stepwise

  Ook ik heb een parkinsonbrein dat geneigd is om lui te zijn, waar ik me vervolgens weer aan ga ergeren. Weer niet aan beweging gedaan zoals ik met mezelf had afgesproken. 

  Toon volledig bericht

 5. Blog: omgaan met een chronische progressieve aandoening

  Naast de onderzoeken betreffende de fysieke kant bij parkinson, stuitte ik ook op een onderzoek vanuit het VU Amsterdam betreffende het omgaan met een chronische progressieve aandoening. 

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Hoe blijf ik fris en fruitig

  Zoals al eerder beschreven neem ik deel aan allerlei onderzoeken, zelfs zo dat ik soms niet meer weet, wat nou waar bij hoort…

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Deelname Covid-red test

  Inmiddels ben ik begonnen met kijken welke onderzoeken er lopen en nadenken voor welke ik me ga aanmelden. Intussen kregen we natuurlijk ook te maken met Covid en de beperkende maatregelen etc.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Narrow based gait in PD onderzoek

  Wanneer  mij gevraagd word, hoe sta je in het accepteren van het feit dat je Parkinson hebt? En welke rol heeft dit in je leven, dan zeg ik, dat de acceptatie voor mij gekoppeld is aan zoveel als mogelijk zelf de regie houden.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven