Hannie Meijerink

Mijn naam is Hannie Meijerink. Ik ben 58 jaar en kreeg in 2008 de diagnose parkinson. Ik ben moeder van drie geweldige volwassen kinderen en woon sinds kort in Amsterdam. Ik ben ook vaak in Drenthe te vinden, waar mijn partner woont. Ondanks de grillige verrassingen van deze ziekte, blijf ik zoeken naar mogelijkheden en bezigheden die me voldoening geven en waar ik gelukkig van word.

1. Blog: Skiën

Zo’n 7/8  jaar geleden heb ik voor het laatst geskied. Met mijn gezin in Oostenrijk. Ik weet nog dat het heel zwaar was. Ik moest om de haverklap stoppen omdat mijn benen verzuurden en pijn deden. Het bochtje rechtsom lukte niet goed.  Ik was de grote vertragende factor op onze skitochtjes. Ik besloot toen dat het mooi was geweest. Ik had geen plezier meer in het skiën.

2. Blog: Middelvinger

Ik had een afspraak met mijn psychologe. Ze is ontzettend aardig en relaxed, maar desondanks was ik gespannen en nerveus. Dat ontaardde in een behoorlijk irritante overbeweeglijkheid.

3. Blog: Verhuizen

Ik hoor het mijn kinderen een jaar geleden nog zeggen: ”Mam, hier zit je mooi. En nou voorlopig  niet weer verhuizen he?!

Toon volledig bericht

4. Blog: Derde coronavaccinatie?

Zo langzamerhand ben ik echt een beetje Covid-moe. Het nieuws over weer een variant die nog besmettelijker  is, vaccinaties die er niet tegen beschermen. Weer een zomer met beperkingen en waarschijnlijk thuis in het opblaasbare zwembadje.

5. Blog: Dans

Ik kom regelmatig andere mensen met P tegen, die veel meer klachten hebben dan ik, terwijl ze korter ziek zijn. Ik kan het niet bewijzen, maar ben ervan overtuigd dat mijn passie voor dansen,  die ontstond vlak na de diagnose, super belangrijk is geweest en nog steeds is voor mijn langzame ziekte progressie.

6. Blog: Acceptatie

Ik ben even een moment heel erg verbaasd, als mijn psychologe tegen me zegt: “Ik wil je helpen om je ziekte te accepteren”.

Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers