Ingrid Verbeek

Ingrid Verbeek

Mijn naam is Ingrid Verbeek (1954). In juni 2020 kreeg mijn vrouw Marg (1947) de diagnose Parkinson. Met haar toestemming schrijf ik over wat ik tegenkom op deze nieuwe, ongewisse weg die we samen ingeslagen zijn.

 1. Blog: De moeizame jaren vóór de diagnose

  Marg kreeg vage klachten die we toeschreven aan het voortschrijden der jaren. Wat vermoeider, wat strammer en wat langzamer. Ach, dat hoort erbij. Het begon me wel op te vallen dat haar mimiek minder werd en ze vaker voor zich uitstaarde. Maar ook dat vonden we niet echt verontrustend.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: De orde van de dag

  'Misschien duurt het wel heel lang voor je klachten verergeren', merkt een lang-niet-gezien familielid van Marg op. 

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Onrust in de nacht

  Een ijselijke gil wekt me uit een diepe slaap. Het geluid blijkt uit Marg te komen die naast me ligt te slapen. Mijn hart bonst in mijn keel, ik ben in één klap wakker. 'Je bent aan het dromen' zeg ik tegen haar, nadat ik haar wakker geschud heb. "Iemand gooide me in ijskoud water" mompelt ze en valt gelijk weer in slaap.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Alles is anders

  De neuroloog kijkt ons aan, ziet onze tranen en zegt: ‘Ja, het is een rot ziekte’. Ze heeft ons zojuist verteld dat Marg de ziekte van Parkinson heeft. We hadden al een vermoeden, maar de klap is er niet minder om. Nu is het echt, nu hebben haar klachten een naam.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven