Ingrid Verbeek

Ingrid Verbeek

Mijn naam is Ingrid Verbeek (1954). In juni 2020 kreeg mijn vrouw Marg (1947) de diagnose Parkinson. Met haar toestemming schrijf ik over wat ik tegenkom op deze nieuwe, ongewisse weg die we samen ingeslagen zijn.

 1. Blog: De versterking van Marg

  Soms vergeet ik helemaal dat Marg de ziekte van Parkinson heeft. De afgelopen maanden was dat het geval. 

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Sterke handen

  Bij de ziekte van Parkinson horen pillen, veel pillen. En dus ook veel strips en potjes waar die pillen in zitten. De potjes zijn voorzien van een kinderbeveiliging en daar zit hem het probleem.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: For better and for worse

  De blogs die ik hier schrijf, schrijf ik als naaste.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Drilboor

  Het is middag en Marg ligt te slapen, ze heeft een mindere dag.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: P was even uit beeld

  Marg haar Parkinson was de laatste maanden wat op de achtergrond geraakt. 

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Dubbele pech

  Pech komt in vele vormen. Soms als blikschade na een aanrijding, vaker als een trein die voor je neus wegrijdt. Zeldzamer, maar ook ernstiger is je pech als je door een chronische ziekte getroffen wordt. Parkinson (P) is zo’n ziekte en bijvoorbeeld MaculaDegeneratie (MD) ook.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Shoppen

  Voor het eerst heb ik gekeken naar een online bijeenkomst over 'Wat is Parkinson?' Bedoeld voor mensen die minder dan twee jaar de ziekte van Parkinson hebben. Marg heeft nu 1 jaar en 3 maanden de diagnose.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Parkinson met een grote P

  Als ik schrijf over mijn ervaringen als partner van... gebruik ik altijd een hoofdletter voor het woord Parkinson. Ook al weet ik dat het, taalkundig gezien, een kleine letter moet zijn.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Into the future

  Ik val midden in een documentaire over de bekende fotograaf Erwin Olaf die met zijn echtgenoot Kevin bij de dokter is. Olaf lijdt aan een ernstige vorm van longemfyseem en zijn partner maakt zich grote zorgen.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Dansen met P.

  We zijn aan het dansen in een grote kring. Ik sta schuin tegenover Marg en kijk tijdens de dans af en toe naar haar. Ze wil weten of aan haar te zien is dat ze parkinson heeft.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven