Ingrid Verbeek

Ingrid Verbeek nieuw

Mijn naam is Ingrid Verbeek (1954). In juni 2020 kreeg mijn vrouw Marg (1947) de diagnose parkinson. Met haar toestemming schrijf ik over wat ik tegenkom op deze nieuwe, ongewisse weg die we samen ingeslagen zijn.

 1. Blog: Kijk maar

  Tot nu toe stonden Marg haar pillen in de badkamer op een tafeltje naast de wastafel. Hoe meer pillen ze kreeg hoe krapper het tafeltje werd. Tot ze bedacht een rekje op te hangen voor de doosjes en de potjes. We hebben het samen opgehangen.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Praten over later

  Het moest er toch een keer van komen, Marg en ik zijn ons gaan verdiepen in de toekomst. Met de ziekte van Parkinson weet je dat die toekomst er anders uit ziet dan als je gezond bent en dat is zwak uitgedrukt  'geen leuk vooruitzicht'. Dat maakt nadenken en praten erover niet makkelijker, maar wel noodzakelijker.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Haar tempo

  Marg heeft haar hele leven al een hekel aan pillen slikken. Dat belooft wat, dacht ik toen ze de diagnose parkinson kreeg en er gelijk met medicatie werd gestart. Zij dacht hetzelfde en schafte onmiddellijk een medicijnenhorloge aan. In drie kleuren, want modebewust is ze ook.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Vandaag al

  Voor het eerst naar het Parkinson Café, samen met Marg. Ik wist niet wat ik kon verwachten en was verbaasd over de grote opkomst.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: De versterking van Marg

  Soms vergeet ik helemaal dat Marg de ziekte van Parkinson heeft. De afgelopen maanden was dat het geval. 

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Sterke handen

  Bij de ziekte van Parkinson horen pillen, veel pillen. En dus ook veel strips en potjes waar die pillen in zitten. De potjes zijn voorzien van een kinderbeveiliging en daar zit hem het probleem.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: For better and for worse

  De blogs die ik hier schrijf, schrijf ik als naaste.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Drilboor

  Het is middag en Marg ligt te slapen, ze heeft een mindere dag.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: P was even uit beeld

  Marg haar Parkinson was de laatste maanden wat op de achtergrond geraakt. 

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Dubbele pech

  Pech komt in vele vormen. Soms als blikschade na een aanrijding, vaker als een trein die voor je neus wegrijdt. Zeldzamer, maar ook ernstiger is je pech als je door een chronische ziekte getroffen wordt. Parkinson (P) is zo’n ziekte en bijvoorbeeld MaculaDegeneratie (MD) ook.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven