Jolanda Everink

Jolanda Everink

Mijn naam is Jolanda Everink (1970) Samen met mijn vriend woon ik in Winterswijk. Verder heb ik een zoon en een dochter. Ze zijn allebei rond de 20 jaar. In 2006 is er bij mij Parkinson geconstateerd. Ik was toen 35 jaar. Dat is al een hele tijd geleden. Afgelopen november heb ik een PEG-J sonde gekregen. Mijn leven is nu een stuk stabieler.

 1. Blog: Gewicht

  Ik ben nooit dik geweest. Mijn gewicht (toen ik nog gezond was) zat rond de 62 kg. Ik ben al heel lang ziek.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Terugblik

  Ik ben deze week jarig. En vandaag heb ik het al voor de meeste mensen gevierd. Het is tijd voor een terugblik.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Meer medicatie

  Ik heb al een hele tijd dat ik het gevoel heb, dat ik te soepel ben. Ik heb een duodopapomp. Als ik teveel medicatie krijg, gaat het niet omdat ik te soepel ben. Als ik te weinig medicatie krijg ben ik te stijf en is het rustig denken ook een beetje moeilijk.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Hier is weer een blog

  En dan zit ik nu weer op de bank. Ik heb al bij gedoseerd. Meestal is het na een half uur weer over. Nu even niet…..Dan heb ik dus een vrije middag……!

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Hersenspinsel week 42

  Hoi Slimme meid, deze week is het kort.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Terugkijken

  Ik denk dat de meeste Parkinsonpatiënten intelligent zijn. En ze zijn ook perfectionistisch. Dat kan ik van mezelf in ieder geval wel zeggen. Ik ben niet perfectionistisch in alles hoor. Ik ben ook een enorme twijfelaar. Toen ik jong was had ik dat ook al.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: De Zon

  Zon

  Ik heb een oefening om je wat prettiger te voelen. Dit is weer een klein stapje de goede richting in. Denk hierbij dat wat je visualiseert ook al echt zo is. Probeer het te voelen. Probeer maar gewoon of het bij jou werkt. Dit kun je merken na een week of 2 a 3. Hoe langer je dit volhoudt hoe beter het werkt. Je kunt dit het beste 3 minuten of langer doen per keer.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: hoge hoogtes en diepe dalen

  Ik heb gemerkt dat ik hoge hoogtes heb en diepe dalen.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: De omgekeerde wereld

  Toen ik nog 5 x daags tabletten had, had ik het gevoel dat ik de controle over de medicatie zelf in de hand had. Ik nam het zelf in. Ik hield zelf de klok in de gaten of het al weer tijd was om het te slikken. Ik deed het allemaal zelf.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Ziek zijn

  Jolanda Everink

  Gedicht van Jolanda Everink:

  Toon volledig bericht

 11. Blog: Ik ben meer dan...

  Ik heb sinds kort een PEG J sonde. Dat houdt in dat ik continue vloeibare madopar krijg toegediend. En het komt direct op de plek waar het moet zijn, in de dunne darm. Wel draag ik altijd een heuptasje (waar alles in zit) bij me.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven