Marianne van den Broek

Marianne van den Broek

Mijn naam is Marianne (1952). Ik ben 45 jaar getrouwd We hebben drie dochters, drie schoonzoons en 7 kleinkinderen in de leeftijd van 6 t/m 17. In 2013 kreeg ik de Parkinson diagnose. Wij hebben een snij-hortensia kwekerij, voorheen rozen. De administratie verzorg ik nog steeds. Ben 18 jaar oproep-bibliotheekmedewerkster geweest.

 1. Blog: Nieuwe ronde, nieuwe prijzen

  kerstkaart_marianne

  Blog 11 1 december en nu zijn we alweer op 3 januari 2022. Een heel bijzonder, vreemd, niet te geloven 2021.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Quarantaine

  Nou, dat was me het maandje wel zeg. Blog 10 eindigde omstreeks 1 november en nu zijn we alweer op 1 december. De laatste maand van een heel bijzonder, vreemd, niet te geloven jaar. Het eerste weekend in december hadden wij, zo ’n beetje het eerste,  verjaardagsfeestje van een vriend. Zijn 95 jarige moeder vroeg of ik gezellig bij haar kwam zitten. Ik zei : “dat wil ik wel maar ik houd 1,5 meter afstand hoor !” Ik deed/doe dat sowieso steeds want die Corona mag mijn deur voorbij gaan. Ik heb al moeite om die Parki van me af te slaan. Op gegeven moment werd ik benauwd, dus naar buiten, lucht happen. Seintje naar manlief “naar huis”…

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Elke dag wat

  Eigenlijk kan ik al die onverwachte, tijdrovende, emotionele toestanden er niet bij hebben. Het kost  nogal energie. Het is elke dag wel wat.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: stapjes vooruit

  Blog 8 werd op 24 augustus geschreven maar, wegens vakantie, op 31 augustus geplaatst. Op dat moment was het niet zo grappig. Die gebroken rib vergalde me in mijn doen en laten. Het was meer laten dan doen.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Niet leuk…

  Wat kan er veel veranderen ! Blok 7 ging over ditjes en datjes. Het wennen aan de pomp heeft veel tijd gekost. De  ochtend -malaise is teruggebracht van ruim 4 uur naar pakweg 2 uur, dan nog een uurtje ‘bij’ komen.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: 9 augustus 2021

  Zoals u misschien in blok 4 en 5 heeft gelezen ging de plaatsing van de pomp niet echt van een leien dakje.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: 21 juli 2021

  En ineens zijn we alweer 15 dagen verder. De ochtendstart blijft een probleem maar het ‘afzien’ is nu geen 4 uur meer maar ca 2 uur. Ik denk dan ‘dit komt niet meer goed’.  Er is toch niemand in de buurt dus ik mag van mezelf even zielig zijn. Mijn mannetje verdient een lintje want die komt elke ochtend met het ontbijt binnen. Krantje erbij. Het eerste uur lig in verstijft. Heb de ochtendstand op 3 staan.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Druk, druk, druk

  De afgelopen 10 dagen waren hectisch. Druk, druk, druk. Mis natuurlijk sowieso in de ochtend 3 á 4 uurtjes. Gek, ik krijg er nog steeds geen vat op. Alhoewel ik wel weer, door andere pillen (mebeverine)  ietsie  minder buikpijn heb. Kan er geen pijl op trekken. Denk bijna elke ochtend  ‘dit gaat nooit meer over’. Maar gelukkig trekt het na een paar uur weg en stort ik me in het dagelijkse leven.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Verloren

  Het is nu zondagavond 20.30 uur. Om 18.00 moest het Nederlands voetbalelftal spelen tegen Tsjechië. VERLOREN met 2-0!! Ik ben een echte voetbal liefhebber. Ik kan eigenlijk amper kijken naar Nederland, te spannend. Nou, dan heb ik de rest van het toernooi mazzel want ze liggen er dus uit. De oranje attributen kunnen weer naar zolder, de tv reclames zijn niet meer oranje. De straatversieringen kunnen ook weggehaald worden. Sneu voor de horeca. Straks begint België tegen Portugal. Denk dat ik voor België ben, ha,ha.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: vaccinatie

  Vaccinatie 30 Mei. Manlief en ik schelen slechts 3 weken dus mochten gelijktijdig onze prikken halen. Wij, op de fiets, naar Amsterdam West. Zo’n 20 km fietsen is een makkie op onze elektrisch ondersteunende fietsen.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven