Remko Boogaard

Ik ben Remko Boogaard, getrouwd met mijn lieve vrouw Mariska en samen hebben wij 3 kinderen, Denzel van 22 jaar, Zoë van 21 jaar en Sem van 19 jaar. Samen met onze teckel meisjes Bibi en Teuntje zijn wij woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik ben nog actief in het arbeidsproces als directeur luchtvracht Benelux voor een grote Wereldwijde logistieke dienstverlener. Kan erg genieten van de Natuur, muziek, lezen, wandelen met Mariska en de honden, het gezin, en de kleine dingen van het leven.

 1. Blog: World Parkinson Day 11 April 2024

  Vandaag is de dag, hij komt maar één keer.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: No Me

  “There I’m all alone again
  And it seems as though it’s never been so bleak
  With the price still in my hands
  I’m led away forward a fate I cannot flee
  Broke a bargain on my end”

  Toon volledig bericht

 3. Blog: NAH beweegt zich als een rollende golf door ons leven

  Ik lees en hoor regelmatig verhalen van koppels waarvan beiden te kampen hebben met een chronische aandoening danwel met een ziektebeeld waarbij dat van de een niet onderdoet voor dat van de ander. Op zo’n moment reflecteer ik dat ook naar mijn/onze situatie. En dan gaan de raderen draaien.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Druk en stress

  De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte en heeft zoals we weten niet alleen te maken met de zichtbare motorische symptomen. Als je 10 verschillende ervaringsdeskundigen op een rij zou zetten en een omstander zou vragen de mensen aan te wijzen die parkinson hebben, zou de persoon er misschien één of twee uithalen die aan de standaardkenmerken van parkinson voldoen. Zonder te herkennen dat de anderen ook tot dezelfde doelgroep behoren.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Meer stappen terug dan vooruit

  Het nieuwe jaar heeft zijn aanvang genomen en deze week sluiten wij januari af. Nog 11 maanden en het is weer oud/nieuw jaar. Maar zover reikt mijn horizon op dit moment niet. Januari 2024 gaat de geschiedenisboeken in van afscheid nemen en de bijna ongeziene achteruitgang op zowel fysiek als mentaal vlak.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Rollercoaster

  Vanmorgen sloeg ik de krant open en werd op pagina 8 en 9 verwelkomd door een bijna paginagrote foto van Jet de Nijs.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Wat wens je iemand met een chronische ziekte?

  We naderen al weer het eind van het jaar en dan hebben wij altijd een moment van reflectie en vooruitzien.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Verhuizen naar een appartement

  Afgelopen voorjaar hebben wij de keus gemaakt om naar een appartement te gaan kijken. Niet alleen omdat het trappenlopen steeds moeizamer gaat, maar ook omdat de laatste twee kinderen de deur uit gaan/zijn.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: De Parkinson trein dendert ondertussen gewoon door

  Trein

  Afgelopen dagen is de ziekte van Parkinson weer volop in het nieuws. Niet zonder reden overigens. Volgend weekend vindt er een groot Parkinson evenement plaats in Nijmegen. Vanuit het expertise centrum aldaar zullen zowel ervaringsdeskundige, specialisten en alle andere aan Parkinson gerelateerde disciplines een weekend lang spreken over de voortgang en ontwikkelingen op dit gebied.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Soms is het zwaar jezelf te zijn

  Vandaag is de eerste dag in de 6 jaar na de diagnose dat ik mij even geen raad weet met mijn klachten. En dat is op zijn zachts gezegd niet heel erg leuk. En dan word je enigszins melancholisch (niets te maken met depressiviteit) op het moment dat je een nummer hoort als “jezelf zijn”. En dat mag dan ook wel een keer.

  Toon volledig bericht

 11. Blog: Hoe hou je de collega’s en medewerkers op de hoogte

  Toen ik nog actief aan het werk was maakte ik elke week een samenvatting over de voortgang van activiteiten, resultaten en algemene ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Hiermee wilde ik de betrokkenheid van de collega’s vergroten en hun tevens meenemen in de hectiek van het moment. 

  Toon volledig bericht

 12. Blog: James als verkeersdeelnemer

  Rijd je nog steeds in die oude Volvo? Ik wil weten hoe het met je gaat en of je ooit nog aan me denkt.

  (Bron: You tube – Jaap Reesema Compilatie (Lyrically))

  Toon volledig bericht

 13. Blog: Zonsopkomst op het Terschellingse strand

  Niemand te zien op het brede strand met aan de horizon een eerste poging van de zon om de dag te ontwaken. Zittend aan de rand van de vloedlijn zie ik langzaamaan de zon winnen van de wolken. De bovenste rand van de wolken beginnen oranje te kleuren. En worden naarmate de minuten voorbij gaan steeds feller oranje. Alsof je de BBQ aansteekt en de briketten van zwart naar diep oranje ziet kleuren.

  Toon volledig bericht

 14. Blog: I will see you in my dreams

  De kracht van muziek en met name de boodschap die een tekst brengt voor de individuele luisteraar/fan.

  Toon volledig bericht

 15. Blog: "Laat parkinson niet winnen"

  Ik zag op de website van de Parkinson Vereniging de slogan, “Laat Parkinson niet winnen”. Word lid van de Parkinson Verenging.

  Toon volledig bericht

 16. Blog: Parkinson als leidend voorwerp

  Ik kwam recentelijk onderstaande tekst tegen en die heb ik in een zelf gemaakte foto verwerkt. De schoonheid en zachtheid van de opkomende zon op de achtergrond met een keiharde confronterende tekst op de voorgrond. Een omschrijving die ik zelf niet beter kon bedenken. Een waarheid als een koe.

  Toon volledig bericht

 17. Blog: Grijs

  “Alles is veranderd
  Alles is hetzelfde
  Alles is kapot
  Alles doet het nog
  Alles staat stil
  Alles gaat door alles heen
  Er is niets meer dat ik zeker weet”

  Toon volledig bericht

 18. Blog: Leef in het nu, reken niet af met de dag van gisteren, en maak je geen zorgen om de dag van morgen

  Ik denk dat wij het als ervaringsdeskundige en als partners en familie van iemand met de ziekte van Parkinson steeds meer als levensmotto gaan beschouwen om in het ‘NU TE LEVEN’ en het misschien wel als kunst verheffen hebben.

  Toon volledig bericht

 19. Blog: “WAAR ZIT DE PIJN UIT- OF PAUZE KNOP”

  “Ik zou zo graag eens,
  uit mijn lijf willen kruipen,
  zomaar voor een keer,
  gewoon om eens mee te maken,
  hoe het voelt om alles te kunnen,
  en om even gezond te zijn,
  WANT DAT WEET IK NIET MEER”

  (Quote uit Pinterest)

  Toon volledig bericht

 20. Blog: De vijf fasen van parkinson (Ziekte Ernst Hoehn en Yahr)

  Zo het nieuwe jaar heeft weer een vliegende start gemaakt met een agenda vol met afspraken met uiteenlopende disciplines. Maar allen gericht op die ene kernvraag. Wat is de oorzaak van de aanhoudende pijnklachten in de ledematen en het krachtverlies. En dan houden wij de stabiel achteruitgaande cognitieve vaardigheden maar even op de achtergrond, hoewel, dat zeg ik dan wel maar “James” geeft daar toch een andere prioriteit aan.

  Toon volledig bericht

 21. Blog: Surrender

  'James' heeft het afgelopen jaar weer veel voor mij betekend. De ongeplande en zeker onbedoelde relatie met onze 'James' lijkt zich verder te verdiepen. Zonder dat ik daar om heb gevraagd. De momenten waarop ik alleen ben worden schaarser en dat is niet fijn. Nu vijf later probeer ik  'James' op het verkeerde been te zetten zodat ik even een moment alleen heb. Dat lukt nog wel, maar met heel veel creativiteit. Bij elke handeling, elk initiatief vindt 'James' het noodzakelijk zich te moeten melden. Heeft hij dan nooit eens een vrije dag, of gewoon een keer een baaldag?

  Toon volledig bericht

 22. Blog: “Meten is weten”

  Wij leven in al enige tijd in een maatschappij waar alles wordt gemeten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Kijk alleen maar naar je smartwatch of telefoon. Je kunt deze zo instellen dat deze je hartslag meet, het aantal stappen, het aantal gelopen, gefietste, gereden of gezwommen aantal meters of kilometers. 

  Toon volledig bericht

 23. Blog: 10 november – de dag van de mantelzorger

  Vandaag 10 november kreeg ik een mail om mij er aan te herinneren dat 10 november de dag van de mantelzorger is. Ik sta er persoonlijk niet bij stil bij zo’n dag, laat staan dat ik er Überhaupt bij stil zou staan dat wij als partners worden gezien als elkaars mantelzorgers?

  Toon volledig bericht

 24. Blog: Eerste lustrum, oktober 2017 - oktober 2022

  Het Lustrum, van het Latijn Leure, (zuiveren) was van oorsprong een zoenoffer en zuiveringsritueel dat de Romeinen hielden na het afnemen van een census. Omdat dit een vijfjaarlijks gebeuren was, kreeg lustrum als tweede betekenis een periode van vijf jaar. (bron Wikipedia)

  Toon volledig bericht

 25. Blog: I fight for my health every day in ways that most people don’t understand. I’m not lazy – I’m a warrior

  De herfst heeft zijn intrede gedaan en wij laten een hele mooie warme en droge zomer achter ons. Een zomer vol met tegenstellingen, en dan heb ik het niet alleen over het weer en de onvoorspelbaarheid van de wereldpolitiek.

  Toon volledig bericht

 26. Blog: Memento Mori - Bedenk dat u sterfelijk bent

  Afgelopen donderdag viel de nieuwe editie van het Parkinson Magazine weer op de mat. En deze keer zat er ook een PN uitgave in. Dus op donderdagmiddag tijdens een kopje thee tijd ingeruimd om beide magazines door te nemen.

  Toon volledig bericht

 27. Blog: Pijn is tijdelijk opgeven is voor altijd

  In mijn laatste blog refereerde ik aan de complexiteit van Neurologie en Parkinson in het bijzonder. Inmiddels zitten wij op 3 juli en zijn wij een aantal loketten en één heerlijke vakantie verder.

  Toon volledig bericht

 28. Blog: Sta ik wel aan het Juiste Neurologisch loket?

  De afgelopen weken zijn als een rollercoaster voorbij gegaan en staat de agenda inmiddels vol met afspraken met Arbo-artsen, Arbeidsgeneeskundige, Neuroloog, Medisch Psycholoog, Fysiotherapeuten, huisartsen, Case manager van mijn werk etc.

  Toon volledig bericht

 29. Blog: You never walk Alone

  Een lied dat je in alle vezels raakt, zeker als hij gezongen wordt door Lee Towers. Vandaag was er weer een moment waarop ik het nummer even iets harder dan gebruikelijk uit de luidsprekers liet schallen.

  Toon volledig bericht

 30. Blog: “Levenslang zonder uitzicht op vervroegde vrijlating bij goed gedrag"

  11 april 2022: Vandaag op de Internationale Parkinson dag (voor ons alweer de 4de keer) hangt de vlag niet in top.

  Toon volledig bericht

 31. Blog: “Vakantie als medicijn voor de ziekte van Parkinson”

  Wij zijn er uit. Dit jaar gaat onze eerste buitenland vakantie weer naar een zonbestemming. En wat een Euforie toen wij samen aan mijn bureau op de bevestigingsknop van de touroperator drukte. Wij hebben een date van 16 juni tot 23 juni naar een wonderschone locatie, met strand, rust en een fantastisch uitzicht op de oceaan.

  Toon volledig bericht

 32. Blog: “Fortitudine Vicimus” (Door uithoudingsvermogen overwinnen we)

  Het Leven met “James”  kent vele verschijningsvormen en zet niet alleen onze omgeving soms op het verkeerde been maar ook zijn gastheer of gastvrouw.

  Toon volledig bericht

 33. Blog: Handboek voor Yoppers met een full time baan!!!

  Als actieve arbeids-Yopper zit ik inmiddels in mijn vijfde jaar en zoals blijkt ben ik geen uitzondering en beginnen de eerste serieuze cognitieve problemen de kop op te steken.

  Toon volledig bericht

 34. Blog: Mag ik jouw lichtpuntje zijn?

  Als je de diagnose Parkinson krijgt ga je op zoek naar informatie die je op weg helpt naar een toekomst met heel veel onzekerheden.

  Toon volledig bericht

 35. Blog: Alles is nu

  Parkinson sprak met het leven en vroeg:
  “Waarom is iedereen zo bang voor mij”?
  Het leven dacht een na en antwoorde luid en duidelijk:
  “Omdat het level vol zit met leugens maar jij bent de bikkelharde waarheid”. Parkinson is een serieuze progressieve en degeneratieve hersenziekte. “Lach er niet om en spot er nooit over…”!

  Toon volledig bericht

 36. Blog: Klachten gerelateerd aan Parkinson of niet

  Na ruim 4 jaar mag ik mij inmiddels wel "ervaringsdeskundige" noemen op Parkinson gebied. Hoewel, hoe definieer je elk nieuw pijntje, ongemak of achteruitgang? Is dat altijd toe te schrijven aan de "progressieve Neurologische aandoening"? Inmiddels ben ik er wel achter dat dit nooit het uitgangspunt moet en kan zijn.

  Toon volledig bericht

 37. Blog: "Parkinson. Je MOET er maar het beste van maken."

  Nadat wij de diagnose hadden ontvangen en met een eerste behandelplan de spreekkamer uitliepen wisten wij nog niet wat "James" voor ons in petto zou hebben.

  Toon volledig bericht

 38. Blog: “De reis is nog maar net begonnen”, of toch niet?

  De reis is nog maar net begonnen

  De horizon nog mijlenver

  Er is nog zoveel te ontdekken

  Zoveel grenzen niet verlegd

  Dus zoek een weg

  En durf te vallen

  Wees niet bang

  Voor de storm

  Toon volledig bericht

 39. Blog: Maak kennis met Remko Boogaard

  Ik ben Remko Boogaard, getrouwd met mijn lieve vrouw Mariska en samen hebben wij 3 kinderen, Denzel van 22 jaar, Zoë van 21 jaar en Sem van 19 jaar. Samen met onze teckel meisjes Bibi en Teuntje zijn wij woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik ben nog actief in het arbeidsproces als directeur luchtvracht Benelux voor een grote Wereldwijde logistieke dienstverlener. Kan erg genieten van de Natuur, muziek, lezen, wandelen met Mariska en de honden, het gezin, en de kleine dingen van het leven.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven