Ria Snoek

Ria Snoek

Mijn naam is Ria Snoek en ik ben geboren in december 1954, in Groningen. In januari 2021 kreeg ik de diagnose parkinson. Geïnspireerd door andere dagboeken en blogs, begon ik in december 2022 met een ‘dagboek’ van mijn parkinson. Ik probeer hierbij te schrijven vanaf, met de kennis van nu, de eerste symptomen. Ik noem de ziekte Parki, net als sommige anderen.

Mijn jeugd

Van mijn derde tot veertiende levensjaar woonde ik in Tiberias, Israël. We woonden met ons gezin (ouders en vijf kinderen, de jongste drie werden in Israël geboren) vlak bij het meer van Tiberias. We zwommen vaak in het meer, vooral tijdens de hete zomers. Mogelijk was het meer toen al ernstig vervuild. 

Wijkverpleegkundige

In Nederland volgde ik de A-opleiding tot verpleegkundige, en later een aanvullende MGZ-opleiding om als wijkverpleegkundige te kunnen gaan werken. Ik woon sinds september 1984 in Leiderdorp en werkte vanaf maart als wijkverpleegkundige in Leiden. In september 1984 ging ik nl samenwonen met Dries, 20 jaar ouder, maar we waren zo gek op elkaar, dat we toch samen verder gingen. Ik heb nooit spijt gekregen van dat besluit, en hij gelukkig ook niet. Hij overleed in maart 2021

 1. Blog: Dagboek van Parki – november 2023

  Weer een overbelast been? Kou als oorzaak? Limespad Katwijk - Leiden. Vergeetachtige vriendin. LIPPE studie. 

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Dagboek van Parki – oktober. Met een opgeruimd huis op vakantie.

  Hebben jullie dat ook? Dat je een opgeruimd huis en liefst ook een opgeruimde PC wilt achterlaten als je met vakantie gaat?

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Dagboek van Parki – september

  Nabestaanden café Leiden, stamceldonor zijn? Afspraak afzeggen.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Dagboek van Parki juli & augustus 2023. Lopen, fietsen en computeren

  Het was mooi weer. Soms wat warm, soms wat nat. Ik ben denk ik maar 1 of 2 keer die maanden natgeregend. Terwijl ik ‘iedereen’ hoorde klagen over de slechte zomer!

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Dagboek van Parki juli 2023 - Shiatsu therapie, Kwijlsjaals, Bocht naar rechts fietsen

  Tijdens een groepsfietstocht kwam een goede kennis naast me rijden. Ze vertelde enthousiast over haar ervaringen met Shiatsu. Haar verhaal stemde me tot nadenken. Zou die therapeut mijn parkinsongerelateerde klachten kunnen verminderen? Ik kreeg het webadres van de therapeut, liet het nog even liggen, maar ging daarna toch de site bekijken en lezen. https://sebastiaanshiatsu.com/

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Dagboek van Parki juni 2023 – Heads-up onderzoek

  Op het forum (dat bij de Parkinson Vereniging community heet) zag ik deze oproep:

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Dagboek van Parki. De wc-bril. 2 juni

  Nee, dit is geen studenten opdracht: tien minuten praten over een opgegeven woord. Mijn pa vertelde dat ze elkaar als student zo’n opdracht gaven.  Hij mocht zich van ons bewijzen met het woord ‘prullenbak’ en hield na ruim tien minuten op omdat we buikpijn hadden van het lachen.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Dagboek van Parki - Eind april -half mei 2023

  Zaterdag 29 april: wandeling  van Oudewater naar Haastrecht. Deze wandeling werd georganiseerd door een vrijwilliger van TeVoet, dè vereniging van hoeders van het onverharde pad. TeVoet behartigt in Nederland al ruim 25 jaar de belangen van de recreatieve wandelaar en zet zich in voor behoud, verbetering en uitbreiding van onverharde paden.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Fietstocht van 220 km in drie dagen

  We hadden een heerlijke zomer; ik fietste en wandelde veel. Van de neuroloog mocht ik wat meer neupropleister plakken, dus ik kon Parki ook weer de baas.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven