Rik Bronkhorst

Rik Bronkhorst, Amersfoort, Nederland, onafhankelijk denker, graficus, lacht graag, auteur : De buurt was veilig, Verslag van leven, Tussen geloven en zeker weten, dichter, kunstenaar en levensgenieter, vaak balancerend op het smalle koord tussen geluk en verdriet, veerkracht met een sterk geloof in het Goede. Rik Bronkhorst is parkinsonpatiënt. Rik is 73 jaar oud. Regelmatig zal deze vlog door hem gevoed worden.

 1. Vlog: Positieve kijk op parkinson

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Positieve kijk op parkinson'. Hierin deelt hij zijn ervaringsdeskundigheid en geeft hij tips, onder andere over een zinvol leven. 

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Mijn vrouw is gewend om in het voorbijgaan tot mij te spreken

  Mijn vrouw is gewend om in het voorbijgaan tot mij te spreken. Echter door de voortschrijdende ziekte van Parkinson versta ik daar geen bal meer van. Dat zorgt wel eens voor irritaties bij haar en eigenlijk ook bij mij.

  Toon volledig bericht

 3. Vlog: Zinvol bezig zijn

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Zinvol bezig zijn'. Hierin deelt hij zijn ervaringsdeskundigheid en geeft hij tips, onder andere over hulpmiddelen waar hij baat bij heeft. 

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Slaap, slaap, slaap

  We zitten weer richting de langste dag en ik volg de natuur. Zo lijkt het althans, want ik slaap, slaap, slaap vele urenlang gedurende de nacht en de dag. Om negen uur ’s avonds overvalt de slaap me en wil ik eigenlijk al naar bed. Ik rek dat uit met een half uur en dan vertrek ik naar het slaapvertrek. Eerst nog even op de computer kijken of er berichten zijn binnengekomen, douchen en dan lig ik in bed en slaap vrijwel ogenblikkelijk in. ’s Nachts een drietal keer eruit om te plassen, maar ook dan slaap ik zo weer in.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Ik moet altijd het voortouw nemen

  ‘Ik moet altijd het voortouw nemen’, beklaagde mijn vrouw zich tegenover mij. Nou is dat volgens mij niet helemaal waar, maar toch, ik schrok ervan. Wat was het geval. Ze had al meerdere keren gevraagd of ik de wasbak en toilet in de doucheruimte wilde schoonmaken. Dat doe ik zonder morren. Maar ik stel het telkens uit. Niet uit onwil, gewoon omdat ik parkinsonpatiënt ben en overal tegenop zie. Uitstellen dus en het afvalemmertje liep inmiddels over.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Veel parkinsonpatiënten

  Veel parkinsonpatiënten, die dat nog kunnen, doen aan verbetering van hun conditie. Dat valt niet altijd mee i.v.m. de vermoeidheidsklachten. Ook ik heb daar last van. Ik lig veel op bed. Kom ’s morgens maar moeilijk op gang. Slaap minstens tien uur per nacht en ga ’s middags ruim een uur naar bed. ’s Avonds ga ik het liefste om uiterlijk half tien slapen. De dag zit erop.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Zinvol bezig zijn

  Zinvol bezig zijn met parkinson, dat kan wel eens moeilijk zijn. Toch is het zinvol om daar uw gedachten eens over te laten gaan. Eventueel bespreek dat eens met iemand die u dierbaar is of met een professional. Zelf pas ik al mijn hele leven mijn werkzaamheden en bezigheden aan. Ik ben dus een ervaringsdeskundige in dat opzicht.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Pats

  Pats, daar ligt mijn sleutelbos weer op de grond. De fijne motoriek van mijn handen, vingers gaat achteruit. Als ik met mijn sleutelbos een sleutel zoek voor een van de buitendeuren dan gaat het de helft van de tijd mis. Ik erger me daaraan. Ook het vinden van het sleutelgat is een ramp, zeker als het schemert of donker is. Pats, daar ligt mijn sleutelbos weer op de grond.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven