Rik Bronkhorst

Rik Bronkhorst, Amersfoort, Nederland, onafhankelijk denker, graficus, lacht graag, auteur : De buurt was veilig, Verslag van leven, Tussen geloven en zeker weten, dichter, kunstenaar en levensgenieter, vaak balancerend op het smalle koord tussen geluk en verdriet, veerkracht met een sterk geloof in het Goede. Rik Bronkhorst is parkinsonpatiënt. Rik is 73 jaar oud. Regelmatig zal deze vlog door hem gevoed worden.

 1. Blog: Ik tel mijn zegeningen

  Parkinson gecombineerd met hartfalen geeft een beeld van de ene dag positief in energie en de andere dag volslagen out.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Uitzieken

  Hoesten, hoesten, hoesten, algehele malaise, dus naar bed. Maar het werd steeds beroerder, dus naar de huisarts: virale infectie, uitzieken.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: De gulp en de schroevendraaier

  Vanochtend stond ik op, poetste mijn tanden, waste me, kleedde mij aan en daar stond ik dan. Ik kreeg met geen mogelijkheid mijn gulp dicht. 

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Ouder worden

  Ik kijk één keer per dag in de spiegel, namelijk ’s morgens na het opstaan uit bed. Dat is genoeg om er gelijk genoeg van te hebben. Ik zie er ’s morgens niet uit. Wat een ouwe kop, plooien en hangoogjes. Mijn haar zit in een soort hanenkam midden op mijn hoofd. Er zit geen kleur op mijn wangen. IJdelheid? Dat geloof ik toch niet, eerder een realistische blik op het proces van ouder worden.

  Toon volledig bericht

 5. Vlog: Parkinson voortouw nemen

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Parkinson voortouw nemen'. Hierin vertelt hij door zijn parkinson last heeft van uitstelgedrag en vermoeidheid, waardoor hij niet altijd tot activiteiten komt. Toch plant hij diverse activiteiten waar hij voldoening uit haalt.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Parkinson - de stand van zaken

  Vier jaar geleden kreeg ik de diagnose ziekte van Parkinson. Ik heb daarover geschreven. Hoe is de stand van zaken nu?

  Toon volledig bericht

 7. Vlog: Herfst

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Herfst'. Hierin vertelt hij dat de kou buitenactiviteiten met parkinson in de herfst lastig maakt en hoe hij daarmee om gaat.

  Toon volledig bericht

 8. Vlog: Positieve kijk op parkinson

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Positieve kijk op parkinson'. Hierin deelt hij zijn ervaringsdeskundigheid en geeft hij tips, onder andere over een zinvol leven. 

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Mijn vrouw is gewend om in het voorbijgaan tot mij te spreken

  Mijn vrouw is gewend om in het voorbijgaan tot mij te spreken. Echter door de voortschrijdende ziekte van Parkinson versta ik daar geen bal meer van. Dat zorgt wel eens voor irritaties bij haar en eigenlijk ook bij mij.

  Toon volledig bericht

 10. Vlog: Zinvol bezig zijn

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Zinvol bezig zijn'. Hierin deelt hij zijn ervaringsdeskundigheid en geeft hij tips, onder andere over hulpmiddelen waar hij baat bij heeft. 

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven