Taco Fortgens

Na een eerdere diagnose in 2003 werd vijf jaar later Parkinson bij mij vastgesteld. In 2018 besluit ik mijn ervaringen in een boek vast te leggen.In samenwerking met een aantal medisch specialisten in het Erasmus MC is mijn verhaal aangevuld met de belevingen van een aantal lotgenoten. Inmiddels ben ik al zo lang ervaringsdeskundige dat ik mij moeilijk nog voor de geest kan halen hoe mijn leven er uit zag zonder Parkinson. Tot 2015 ben ik bij diverse organisaties en in verschillende functies werkzaam geweest in de automatiseringsbranche. De laatste 14 jaar als DGA van een softwarebedrijf. De vrije tijd die me nu gegund is vul ik met sporten, koken, vakanties en andere creatieve bezigheden.

 1. Blog: Groot, groter, grootst

  Eind augustus opperde de neuroloog in het EMC om weer eens een afspraak te maken met mijn fysiotherapeut die gespecialiseerd is in parkinson en als zodanig is aangesloten bij ParkinsonNet. Ik kom al een paar jaar met enige regelmaat bij hem voor hulp. In bijna alle gevallen gaat het om beweging, balans en houding waar de aandacht naar uit gaat.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Telefoonterreur

  Ik weet niet hoe het u vergaat, maar zo langzamerhand wordt het steeds lastiger iemand persoonlijk aan de telefoon te krijgen. Ik heb het niet over vrienden en familieleden, maar over mensen bij de organisaties waar iedereen op gezette tijden mee te maken heeft.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Parkinson Café

  Op woensdag 1 februari jongstleden was ik getuige van de lancering van een nieuw parkinson café voor de regio Krimpenerwaard. Dat hieraan behoefte bestaat lijkt me evident gezien de hoge opkomst. Ik schat dat er rond de 60 belangstellenden waren: patiënten, mantelzorgers en professionals.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Prikken en slikken

  Vandaag heb ik mijn jaarlijkse griepprik gehad. En ook maar meteen een prik tegen pneumokokken.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Afhankelijk

  Een aantal weken geleden stortte mijn computer in. Na 10 jaar zonder noemenswaardige problemen gaf hij er op een zondagavond de brui aan.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: In evenwicht

  Nuchter gezegd is mijn lichaam één grote chemische fabriek. Als het goed is, functioneren alle ‘’processen” honderd procent en zijn ze precies op elkaar afgestemd. Alleen bij mij als parkinsonpatiënt lopen er een aantal dingen uit de pas. 

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Kleur bekennen

  Het zijn roerige tijden. Corona is na twee jaar nog maar net enigszins onder controle of het volgende virus dient zich alweer aan. En deze variant is zo mogelijk nog moeilijker te bestrijden dan alle voorgaande Corona mutaties.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: In quarantena

  Ik heb te vroeg gejuicht. Juist nu ik er niet meer op rekende heeft het alsnog toegeslagen.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven