Blog: Onbegrip - deel 4

Blog: Onbegrip - deel 4

14 september 2022 door Gastblogger

Na een tijdje rust en onderzoek zijn we voor 100% weer bezig. - Toon van Lieshout

Mijn verhaal is tweezijdig. Je hoort steeds meer over Parkinson. Ik heb met veel mensen gesproken over hoe ik het verwerk. Niet iedere Parkinson uit zich hetzelfde. Maar ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Ik heb nu een rolstoel die ik voorzichtig als ik mijn freeze niet heb, gebruik als rollator. Via de ziekenfonds heb ik nu ook rolstoel bus vervoer voor 3 jaar.

De volgende stap was de hygiëne. Samen met de ziekenfonds gezocht naar zorg tijdens het douchen en aankleden. Na enkele dagen gevonden, namelijk AyganZorg (thuiszorg). Heel kundig en net personeel die de kneepjes wel kent. Ze zijn op tijd en beleefd betrouwbaar, dus alle lof.

Nu ben ik aan het praten met medepatiënten en adviseer hen om hulp aan te nemen en te gebruiken. In overleg met de neuroloog en Parkinsonverpleegkundige verdeel ik mijn smarties (pillen) beter over de dag en avond, waar ik een voordeel in zie.


Veel baat heb ik ook bij sporten. Als ik vast zit met enkele oefeningen kom ik los. Parkinsongym en ouderengym. Zeer goed is muziek, dit stimuleert je hersenen en je voelt je ook vrolijker. Je kunt ook bij Max meedoen met het boodschappenspel.

Donderdag doen we geheugentraining. Deze wordt gegeven door de activiteitenbegeleiding van Anna Ouderenzorg. We beginnen met hoe de week is geweest en dan wordt er fanatiek gespeeld. Hopen dat jullie er iets mee kunnen doen, ga ik verder op zoek.

Nog velen zijn op vakantie. Ze zeggen dat ze ons aanvoelen. Maar je voelt dat ze medelijden hebben en dat willen we niet.

Veel bekende mensen hebben Parkinson. Enkele: Nelson Mandela, Cassius Clay, Jerney Kaagman, Ernst Daniel Smid, Rob de Nijs, Michael J. Fox, Robin Williams. GEEN DOMME MENSEN. We zijn wat trager maar niet dom. Er zijn mensen die geen Parkinson hebben die trager zijn en ook nog…. Veel humor hebben we ook. Tot de volgende keer maar weer.

Toon van Lieshout

Reacties

Terug naar boven