Documentaire: Ik ga er niet dood aan

Documentaire: Ik ga er niet dood aan

22 november 2023 door Gastblogger

‘Ik ga er niet dood aan’ is een mini-documentaire over Esther, een vrouw van middelbare leeftijd, met de ziekte van Parkinson. In deze documentaire hebben we Esther mogen volgen in haar leven, waarbij zij sport gebruikt als medicijn, meedoet aan wetenschappelijk onderzoek en een open dag organiseert in haar sportschool om anderen met de ziekte van Parkinson te motiveren. Ook zien we hoe de ziekte haar relatie met haar man, Frank, beïnvloedt. Haar inspirerende verhaal is eindelijk klaar en graag delen we bij deze de documentaire met u.

Omdat het belangrijk is meer kennis te delen over deze ziekte willen wij deze graag zoveel mogelijk verspreiden dus voel u vrij om dit ook te doen.

Makers: Madeleinde ter Maat & Lisa Koppes
Instagram: @madeleinemariaelisabeth & @lisakoppes

Mede mogelijk gemaakt door:
Christelijke Hogeschool Ede
Radboud UMC
Sportschool van der Velde

Reacties

  1. Ellen van den Berg Ellen van den Berg Schreef op 27 december 2023

    Hoi Esther, wat een mooie docu heb jij gemaakt en wat herken ik er veel in. Zelf heb ik sinds februari 2023 de diagnose maar probeer er zo positief mogelijk mee om te gaan. Sporten, sporten en nog eens sporten plus medicatie. Ook ik ben iemand die altijd actief was en nu echt wel eens teruggefloten moet worden omdat ik de neiging heb om maar door te gaan. Ik ben nu 69 en hoop nog veel goede actieve jaren te hebben , ook met park. Samen sterk, ook dmv boksen en dansen.

Terug naar boven