“Mijn Joke van der Wal-Lamers”

“Mijn Joke van der Wal-Lamers”

25 januari 2024 door Gastblogger

Oftewel, mijn naam is Joke van der Wal. Dit is hoe ik medio 2023 mezelf schriftelijk voor zou stellen. Maanden later gaat ook dit niet meer.

Sinds enige tijd is er namelijk bij mij Corticobasale Degeneratie vastgesteld. Omdat dit een ziekte is die nog niet lang bekend is zijn er ook weinig verhalen bekend. Hierbij wil ik mijn verhaal delen, het is allemaal al zo eenzaam.

Het is nodig. Zeker omdat ik niet zelf meer mijn verhaal kan doen. Mijn verhaal moet echter blijven worden verteld. Al is het maar om 1 persoon te troosten die de diagnose heeft gekregen of iemand kent die de diagnose heeft gekregen. Je bent niet alleen, ook al voelt het wel zo. Hoe langer je de ziekte bij je draagt, hoe eenzamer je je kunt voelen, zeker omdat communicatie onmogelijk raakt.

Ga naar de website van Joke van der Wal

Reacties

Terug naar boven