Blog: Ik ben druk, dus ik besta

Blog: Ik ben druk, dus ik besta

10 juni 2024 door Anne-Marie Netten

Druk, druk, druk zijn we allemaal wel eens.
“Hoi, hoe gaat het met je?”
“Ehh, ja, je weet hoe het gaat. Druk, nogal druk met mijn werk en alles eromheen. Ik ga verder hoor, moet nog gauw even boodschappen doen voor mijn volgende afspraak. Spreek je nog. Dag.”
Druk zijn en haast hebben lijkt een beetje de trend van deze tijd.

Het is bijna een vaste slogan geworden: “Ik ben druk, dus ik besta.” Even dit, even dat. Tussendoor e-mail checken, twitteren, berichtje sturen, overvolle agenda’s. Is het werkelijk zo: “Ik ben druk, dus ik besta?”

Sinds meneertje Park in mijn leven gekomen is, is dit soort druk zijn verleden tijd. Even dit en even dat is er niet meer bij. Meerdere zaken plannen of doen, daar is meneertje Park niet van gediend. Alle handelingen gaan zoveel trager of moeten aangepast worden. Een snelle switch van het één naar het ander is een kwestie van keuzes maken geworden.

Inmiddels heb ik ondervonden dat ik juist zoveel meer opmerk nu ik een rustiger bestaan heb. Ik geniet van onverwachte geluksmomentjes in de natuur of een gesprekje op de stoep. De eerste citroenvlinders waarnemen. In de zon een kopje koffie drinken en genieten van een musje badderend en spetterend bij het waterbakje. Daarna ga ik de was ophangen. Anders dan voorheen is dit klusje soms een hele uitdaging geworden. Toch geeft het zoveel voldoening als het lukt. Met aandacht en rust in plaats van weerstand.

Ik hoef niet meer altijd bezig te zijn. Heerlijk mijmeren, lanterfanten en flierefluiten. Meneertje Park en ik kunnen dit heel goed en genieten ervan.

Ga terug naar alle blogs van Anne-Marie Netten

 

Reacties

Terug naar boven