Wilna Capelle

Wilna Capelle

Mijn naam is Wilna Capelle (1946). Ik ben getrouwd met Hans Gerretsen. Acht jaar geleden kreeg hij de diagnose parkinson. Wij hebben twee kinderen en acht kleinkinderen. Hans en ik werkten in het onderwijs. Mijn hele leven heb ik verhaaltjes en gedichten geschreven.

 1. Blog: Hulp

  Zo vrolijk als ik op de profielfoto sta, zo begin ik altijd de dag. In de loop van de dag raakt mijn energie op en valt veel mantelzorg mij zwaar. Hans praat nauwelijks en als hij praat, is het erg zachtjes. Dat betekent voor mij veel wachten en moet ik proberen erachter te komen wat hij bedoelt. Soms is hij zo stijf dat alles moeizaam gaat en ik veel moet helpen. Vaak gaan dingen achter elkaar fout bijvoorbeeld met eten, drinken en reageren.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Parkinson en ik (2)

  Al in het begin van parkinson hebben we een traplift aangeschaft. We kregen hem van onze zoon. Kennissen hadden gezegd dat je er een via  de gemeente kon krijgen. De intaker zou over twee maanden komen, want het was druk en hij ging nog  met vakantie. En dan nog maar afwachten of je er een zou krijgen. We wilden er niet zo lang op wachten, want Hans liep moeizaam en hij  was boven aan de trap soms duizelig.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Parkinson en ik

  Toen we te horen kregen dat Hans parkinson had, realiseerde ik me totaal niet dat deze ziekte ook een enorme impact op mijn leven zou krijgen.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Beterschap

  Gauw even wat boodschapjes doen. Ze houdt me tegen met haar winkelwagentje. “Ik zag Hans en jou laatst lopen. Wat is er met hem?”

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven