Corona en parkinson: nuttige video's

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het op dit moment niet in alle gevallen mogelijk om deel te nemen aan beweeggroepen. Omdat het erg belangrijk is om wel in beweging te blijven, zijn er verschillende initiatiefnemers die u hiermee willen helpen. Op deze pagina ziet u verschillende beweegvideo's waarmee u thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Alternatief voor fitnessapparaat

Ademhalingsoefeningen

Switch2Move

Marije Honsbeek fysiotherapie

ParkinsonSport.nl

Dirk Kuyt Foundation TOPFIT

Handoefeningen om goed de handen te kunnen wassen

Groot bewegen

Groot bewegen (zittend)

Ademhalingsoefening

Handen, polsen en vingers

COPD

Kracht en lenigheid (stoel)

Tip van Alex Hoogveldt

Wandelaars Amber en Steven Lobregt

Vanaf maandag 20 april gaat eParkinson2Beat van start. De eerste (ZOOM)-uitzending is om 14:00. Parkinson2Beat biedt in normale tijden sportactiviteiten aan. Lekker buiten met een groep mensen sporten. Helaas is dat niet mogelijk tijdens de Corona lockdown. Dus zijn er ook geen inkomsten.

Daarom biedt Parkinson2Beat nu elke dag bewegen aan thuis achter de computer. De uitzending bevat naast 30 minuten bewegen ook 10 minuten webinar over onderwerpen als: bewegen, voeding, rust, stress en gezonde omgeving. We sluiten af met 5 minuten gelegenheid tot interactie.

De uitzending is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Parkinson2Beat.

Meld u nu aan voor eParkinson2Beat

Terug.png

Ga terug naar het dossier 'Corona en parkinson'

Terug naar boven