Wat is WMO en wat is dagbehandeling

donderdag 21 maart 2019 11:54

Deze keer 2 presentaties. Eerst over de WMO (door Lian Strik; gemeente Uden) gevolgd door dagbehandeling (door Nicole Faber; Brabantzorg)

SPONSOR nieuws

Jumbo de Laak steunt lokale goede doelen via de emballage box. Klanten kunnen daar hun emballage bonnetjes in stoppen - per week wordt de opbrengst aan een goed doel geschonken. Voor week 49-50 (2018) was de opbrengst 218,20 euro en was het Parkinson Cafe Oss-Uden-Meierijstad de gelukkige ontvanger. Namens bezoekers en organisatie: hartelijk dank Jumbo de Laak.

WMO of Wet Maatschappelijke Ondersteuning

De presentatie over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werd verzorgd door Lian Strik (beleidsadviseur bij de gemeente Uden). De WMO is bedoeld om burgers te helpen zolang mogelijk thuis te laten blijven wonen. De presentatie van deze lezing treft u hier. Een handige tip: als u een aanvraag wilt doen overleg dan eerst met uw Parkinson consulente. Zij weet hoe in soortgelijke gevallen gehandeld is en hoe dat later heeft uitgepakt. Het werkterein van de WMO is heel breed en kan van gemeente tot gemeente verschillen: de wet is voor iedereen gelijk - de uitvoering kan verschillen. Klik hier voor de presentatie!

Dagbehandeling

De tweede presentatie op deze bijeenkomst werd gegeven door Nicole Faber - team manager van de dagbehandeling van BrabantZorg.
Dagbehandeling is persoonlijk: met zorgverleners wordt een behandelplan opgesteld die u in staat moet stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
U moet een indicatie CIZ (Centrum Indicatie Stelling) hebben om hiervoor in aanmerking te komen.

Dagbesteding gebeurt in groepsverband. Er kunnen allerlei activiteiten gedaan worden. Dagbesteding wordt gefinancierd vanuit de WMO. Ook hiervoor geldt dat het handig is om te overleggen met uw Parkinson consulente.

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zeeland

Zalencentrum Het Witte Huis 
Reekseweg 7
5411 RB Zeeland

info@parkinsoncafezeeland.nl


facebookpagina voor de regio Oss - Uden - Veghel

Terug naar boven