Peter Moerland

Mijn naam is Peter Moerland (Westzaan 1956), bijna 40 jaar getrouwd met Regina. We hebben twee volwassen zoons die niet meer thuis wonen. Mijn werkzame leven heeft zich voornamelijk op grote multidisciplinaire nieuwbouw- en modificatieprojecten afgespeeld in de petrochemie, tank terminals, onshore en offshore olie & gas in Nederland, Oost Europa en West- en Nood Afrika. De diagnose Parkinson kreeg ik oktober 2015. ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain. Vrij vertaald, steek al je energie in wat je wel kunt en dat is veel. Wat niet meer gaat is niet meer relevant.

 1. Blog: Proefondervindelijk, het pillencircus één keer overslaan!

  In de blog Prikken en slikken van 21 november 2022  vraagt Taco Fortgens zich af hoe hij eraan toe zou zijn om eens een maandje zou stoppen met innemen van het pillencircus.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Het Maximale eruit halen!

  Niemand weet wat zijn of haar toekomst zal brengen, slechts een paar dingen weten we zeker, met het ouder worden gaat het allemaal wat minder soepel en vroeg of laat geef je de pijp aan Maarten. 

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Hoe gaat het met je?

  Hoe gaat het met je? Een simpele en vaak goedbedoelde vraag, soms uit een vorm van beleefdheid, soms routinematig en soms vanuit oprechte persoonlijke belangstelling.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: ‘Ga je een 44 jaar oude Land Rover kopen? Maar je hebt Parkinson!’

  Januari 2020,
  “Wat een idee, in 2015 kreeg je de diagnose Parkinson en nu ga je kijken naar een Land Rover 109 Series 3? Wat moet je met zo’n gevaarte, het is één van de meest oncomfortabele auto’s die er ooit gemaakt zijn”.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Zomaar ben je ‘af geserveerd!’

  Het is begin november 2019, ik rij terug naar huis na een uitermate gezellige avond met m’n oude studiemaatjes en ik heb er de pest in.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Parkinson? Hoe zo Parkinson? 3e deel, ‘een ander leven’

  De ‘mallemolen’ uit het 2e deel was achter de rug en we stonden op de drempel van een ander leven. Ik schrijf hier met nadruk we, je hebt je vriendje Parkinson namelijk niet alleen.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Parkinson? Hoe zo Parkinson? deel 2 ‘een mallemolen van gebeurtenissen’

  Het eerste deel ging over het grote ontkennen van Parkinson diagnose in 2015 en wat er aan vooraf ging.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Parkinson? Hoe zo Parkinson? - deel 1 ‘In de beginne’

  Begin oktober 2015 kreeg ik de diagnose Parkinson. Het rationele deel in je zegt dan “zou best wel eens kunnen en het verklaart het nodige”. Je emotionele kant dendert eroverheen “nee dat ben ik niet, met die Parkinson, dat zijn trillende oude mannen en ik wil dat niet”. Je hebt alleen niet zoveel te willen, maar daar kom je vanzelf achter.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven