Blog: Hoe gaat het met je partner?

Blog: Hoe gaat het met je partner?

11 januari 2021 door Johan Lindner

Ik ben altijd open over mijn ziekte en praat er (voor mijn doen) veel over. Veel mensen om ons heen informeren dan ook regelmatig hoe het gaat. Dat is fijn! Als mensen aarzelend proberen te informeren kap ik dat niet af, ik help het gesprek op weg. 

Er zijn ook mensen die nooit iets vragen. Het contact blijft dan wat oppervlakkig. Dat is ook prima.
En je hebt natuurlijk mensen die, nog voordat je hun vraag beantwoord hebt, al over hun eigen klachten beginnen.

“Hoe gaat het met Annelize?”, vraagt Mieke, die zelf ook met parkinson patiënten werkt.
“Wat attent dat je dat vraagt”, zeg ik. “Ja ik heb op een cursus over parkinson geleerd dat je ook naar de partner moet vragen”, zegt ze.

“Ja, dat is ook heel belangrijk”, zeg ik. Zonder dat ze weet hoe het nu met Annelize gaat, loopt ze trots weg. Zij hoort duidelijk tot de groep die wel vragen stelt, maar niet luistert! Hopelijk leert Mieke dat in de volgende cursus.

Ga terug naar alle blogs van Johan Lindner

Reacties

Terug naar boven