Blog: De Pomp

Blog: De Pomp

20 mei 2021 by Marianne van den Broek

Ik heb van november 2018 tot en met juli 2019 een wekelijkse blog geschreven. Op advies van die lezers heb ik, in eigen beheer, een boekje laten drukken met de titel: Parkinson....loop naar de pomp!!  Dat lopen naar de pomp, oftewel de loop naar de duodopapomp,  ging niet helemaal vanzelf. Om niet steeds huilend mijn verhaal te vertellen aan Jan en Alleman waren die blogs heel handig. Ik was mijn verhaal kwijt en iedereen was op de hoogte. Inmiddels is er de tweede druk.

Blog

Ik heb daarna niet meer geschreven. Corona is in een ieders leven binnengeslopen. Begin vandaag dus met een nieuwe blog. Het zal meer een blog worden over dagelijkse dingetjes. Die Parkinson beheerst in principe mijn dagelijkse doen en laten, ik probeer het te negeren, maar het is toch vaak sterker. Vooral de ochtenduurtjes van 07.00 tot, pakweg, 10.00 uur zijn drama. Wat een ellende elke ochtend. Gelukkig weet ik dat het na een paar uur wegtrekt en ik het de rest van de dag redelijk kan handelen.

Mijn liefhebbende echtgenoot brengt elke ochtend mijn speciale ontbijtje. Vol vezels! Paar walnoten, gedroogde vijgen, volkorenbroodje, bakje all brun plus & fruit, kopje thee, koffie. Het is een hele hijs. Lig eerst verstijft, krijg mijn ogen amper open. Pomp aankoppelen. Ademhaling onder controle proberen te krijgen. Glurend krantje lezen, wordfeud spelletje.....en dan, eindelijk, trekt het weg. Een mens kan het druk hebben want om 10.15 sta ik klaar om te gaan “Olga Commandeuren”!

De eerste keer dat ik daaraan meedeed was ik na 2 minuutjes al total loss! En dat was  alleen nog maar de warming up!?!Conditie dus 0,0! Sportscholen zijn al een tijd dicht, ik ging drie keer in de week e-gymen. Helaas is het met de pomp lastig om te tennissen. Ik wil dat echter toch weer gaan proberen want het spelletje vind ik LEUK!

Vaccinatie

Wij hebben de eerste vaccinatie gehad, nummer twee krijgen we 30 mei. Dan hoop ik weer heerlijk te kunnen knuffelen. Ik heb “de meute” (lees familie/vrienden) al gewaarschuwd. Zodra ik die twede prik binnen heb grijp ik de eerste de beste, die in mijn buurt komt,  en knuffel hem/haar helemaal fijn!!  Ha,ha

Ga terug naar alle blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven