Blog: Onrust in de nacht

Blog: Onrust in de nacht

27 mei 2021 door Ingrid Verbeek

Een ijselijke gil wekt me uit een diepe slaap. Het geluid blijkt uit Marg te komen die naast me ligt te slapen. Mijn hart bonst in mijn keel, ik ben in één klap wakker. 'Je bent aan het dromen' zeg ik tegen haar, nadat ik haar wakker geschud heb. "Iemand gooide me in ijskoud water" mompelt ze en valt gelijk weer in slaap.

We weten inmiddels dat bij Parkinson dromen voorkomen, waarbij de droom verbaal en/of fysiek uitgeleefd wordt. We hebben daarom afgesproken dat ik haar wakker maak als ik de eerste signalen krijg van een aanstormende heftige droom.
dreams

De kunst van het ontspannen slapen met één oor open, gaat me steeds beter af. Lag ik in het begin de halve nacht te waken, nu leg ik af en toe een geruststellende hand op haar en slaap lekker verder. Alleen een ijselijke gil kan mijn nachtrust nog echt verstoren. Gelukkig gebeurt dat zelden.

Ga terug naar alle blogs van Ingrid

Reacties

Terug naar boven