Blog: Narrow based gait in PD onderzoek

Blog: Narrow based gait in PD onderzoek

8 juni 2021 door Els Haring

Wanneer mij gevraagd wordt, hoe sta je in het accepteren van het feit dat je parkinson hebt? En welke rol heeft dit in je leven, dan zeg ik, dat de acceptatie voor mij gekoppeld is aan zoveel als mogelijk zelf de regie houden.

Ik doe dit door o.a. mee te doen aan diverse wetenschappelijke onderzoeken, zoals het 'Narrow based gait in PD'. Dit onderzoek heeft als doel te kunnen begrijpen waarom Parkies 'smaller' gaan lopen en freezing ervaren

Hiervoor ben ik op 4 juni j.l. vol goede moed naar het Radboudumc geweest, samen met mijn partner.

Het onderzoek hield praktisch in dat ik wat neurologische testen kreeg zoals gewoon bij de neuroloog, en daarbij nieuw was de romptest, met betrekking tot de flexibiliteit en balanstesten. Daarna het echte werk: de loopband.

Els Haring Narrow based

O, dear, er werd verwacht dat ik alleen mijn ondergoed aan mocht houden, slik, dat was even een drempel over, ik ben niet bepaald miss Holland, toch dapper doorgezet, werd volgeplakt met bolletjes en vastgeketend aan een veiligheidslijn d.m.v. een veiligheidsgordel, dit om vallen te voorkomen, 4x3 minuten op de loopband en daarbij wat oefeningen doen met mijn armen, gelukkig voor mij gebruik ik de loopband ook in de sportschool dus hoefde niet te wennen.

Wat wij ons zelf als beloning geven, is dat we altijd daarbij een overnachting boeken en/of vrienden bezoeken die in Nijmegen wonen.

Ditmaal waren we in een knus hotelletje en was het schitterend weer.

De komende periode heb ik nog afspraken staan en deel graag mijn ervaringen met jullie.

Els Haring

Ga terug naar alle blogs van Els Haring

Reacties

Terug naar boven