Blog: Sporten omdat het kan

Blog: Sporten omdat het kan

20 september 2021 door Els Haring

Had je mij jaren geleden gevraagd of ik ook naar de sportschool ging, had ik hard gelachen, ik? Naar de sportschool? Never nooit niet. Binnensporten  en met die toestellen en gewichten stoeien zeker. Laat mij maar lekker wandelen en fietsen met mijn honden buiten.

Nu al sinds 2 jaar ga ik samen met mijn lief 2 a 3 keer in de week, en nu sinds coronatijd weer.

Waarom nu wel, hoor ik jullie denken, wel omdat ik me er beter door voel nu ik parkinson heb, 30 minuten de loopband en nee, sinds er internet en de televisie erop aangesloten is, verveelt het me niet. Sterker nog, soms loop ik langer door om de aflevering af te kunnen kijken, mijn favoriet is Master Chef.

Daarna de E-gym, spierversterkende toesteloefeningen afgesteld op eigen kracht en vermogen. En dan als beloning de sauna... Daarbij in het kader van het STEPWISE onderzoek, waarbij de stimulans is om meer te bewegen, telt dit zeker mee.

Het maakt niet uit wat en hoe en wanneer je aan beweging doet, doe vooral datgene wat bij jou past en wat je fijn vindt. Ga ervoor...

sporten

Ga terug naar alle blogs van Els Haring

Reacties

Terug naar boven