Blog: Als mijn ogen niet kunnen zien wat mijn voeten doen…Parkinson?

Blog: Als mijn ogen niet kunnen zien wat mijn voeten doen…Parkinson?

20 oktober 2021 by Arnold Smeels

Mijn ogen moeten kunnen zien wat mijn voeten doen, anders krijg ik problemen. Als ik met iets in mijn handen bijvoorbeeld onze keldertrap afloop, dan moeten mijn ogen kunnen zien waar ik mijn voeten neerzet.

Anders is de kans groot dat ik val omdat ik niet kan overzien op welke trede ik ben en daar dan van in de war raak. Van alle trappen in huis weet ik inmiddels hoeveel treden ze hebben. Naar beneden en naar boven tel ik op de trap de treden mee. Op vreemde trappen ga ik alleen nog maar omhoog en omlaag langs de trapleuning. Ik moet mijn voeten goed optillen als ik een trap afloop. Anders raak ik met de achterkant van mijn hak nog net de trede waar ik af moet stappen en verlies ik mijn evenwicht. De zwaartekracht zal vervolgens de rest wel doen.

Ga terug naar alle blogs van Arnold Smeels

Reacties

Terug naar boven