Blog: De Zon

Blog: De Zon

2 december 2021 door Jolanda Everink

Zon

Ik heb een oefening om je wat prettiger te voelen. Dit is weer een klein stapje de goede richting in. Denk hierbij dat wat je visualiseert ook al echt zo is. Probeer het te voelen. Probeer maar gewoon of het bij jou werkt. Dit kun je merken na een week of 2 a 3. Hoe langer je dit volhoudt hoe beter het werkt. Je kunt dit het beste 3 minuten of langer doen per keer.

Net voordat ik opsta en net als ik in bed lig ’s nachts visualiseer ik de Zon in mijn buik. Eerst een kleine en langzaam wordt deze groter. Je weet dat de zon ontzettend veel warmte uitstraalt. De Zon is de bron van alle leven. Dat gebruik je voor deze visualisatie. Voel maar hoe die Zon in je buik alles verwarmt. Door die warmte wordt je vrolijk want ja, wie is er nu niet vrolijk als de zon schijnt. Zet maar een glimlach op je gezicht. Doe maar net alsof het al zo is. En laat die warmte maar binnen stromen, net zoveel als jij nodig hebt. Er is altijd genoeg, het is een onuitputtelijke bron van warmte. Voel hoe warm jou buik wordt en hoe prettig dat voelt.

Laat die Zon maar groeien en groeien. Voel hoe vrolijk je hier van wordt. En jouw hart wordt ook langzaam steeds warmer en dat voelt ook fijn. Misschien helpt het je ook om de mooie dingen in het leven te ervaren. En laat die Zon nog maar eens groeien. De Zon is al bijna buiten je lichaam, zo groot is het al.

En nu zijn de hersens aan de beurt. Laat die Zon maar stralen. Laat die Zon maar toe in je gedachten. Ook je gedachten worden vriendelijker en misschien ook wel rustiger. En dan bedoel ik de vriendelijkheid die je voor jezelf hebt. Wees lief voor je zelf want je kunt er niets aan doen dat je ziek bent. Je kunt er nu alleen maar het beste van maken. Het hoeft allemaal niet perfect. Probeer er het beste uit te halen wat er nog inzit. En daar helpt deze Zon je bij. En als de Zon je hele lichaam verwarmt, zelfs er buiten komt. Blijf hier dan nog even in. En als het genoeg is geweest, kom je langzaam weer in deze wereld.  Je mag je ogen open doen. Beweeg (als dat lukt) je vingers, daarna je armen en handen. Hierna beweeg je je benen en tenslotte ook je voeten en tenen. En rek je even uit. Span alle spieren een moment aan. En Ontspan…..

Het beste werkt het als je nog even nageniet. En dan kun je rustig aan weer verder met je normale bezigheden.

Ga je vandaag nog iets leuks doen? Ga je de natuur in? Een half uur op een terrasje zitten? Misschien komt er wel een vriendin op de koffie. De natuur is ook heel ontspannend. Veel plezier.

Ga terug naar alle blogs van Jolanda Everink

Reacties

Terug naar boven