Blog: Onbegrip - deel 3

Blog: Onbegrip - deel 3

21 februari 2022 door Gastblogger

"Goedemorgen. Ik vertelde in de vorige schrijven dat ik met andere vrienden te doen heb. Dat is in de dag besteding." - Toon van Lieshout

Een paar dagen in de week ga ik daar a toe. Een fijn gevoel heb ik daar van af het begin. De dag wordt begonnen met de koffie en de krant. Deze wordt voorgelezen en daar geven we onze mening over. Zo blijven we ook op hoogte van wat er in de maatschappij gebeurd. Na de krant gaan we sporten.

We hebben twee soorten sport. Een Parkinsongym en een ouderengym. Vakkundig en ook thuis te doen. Beweging is goed. Ik neem voor het sporten mijn medicijnen en vlieg dan door de zaal. De wonder pil zeggen ze dan. Na afloop en de medicijnen ronde gaan we aan tafel voor de broodmaaltijd en soep. Regelmatig met een verrassing.

Na afloop effes rusten. Langzaam gewekt en de koffie staat klaar. Het leukste van de dag begint dan spel en ontspanning. Wordt zeer fanatiek door gespeeld onder ervaren leiding. Veel plezier. Ook wordt er veel op je gelet door logopedie, diëtist, fysiotherapeut en de ergotherapeut. Spraak en schrijfoefeningen.

Ik heb hier veel baat bij gehad. Ik zelf ben los gekomen van de blokkade in het begin. Bijvoorbeeld om mijn gevoel van onbegrip van mij af te schrijven. Mijn spraak wordt door menige kennissen als duidelijker bevestigd. De ergotherapeut met het aandragen van hulpmiddelen en het geven van inzicht.

Iedereen van Anna Ouderenzorg hartelijk dank hiervoor. Verder hoop ik met mijn mede patiënten nog veel te lachen in de toekomst. Ook jullie bedankt dat jullie een luisterend oor hebben.

Toon van Lieshout

Bekijk hier meer gastbloggers 

Reacties

Terug naar boven