Bijdragen van gastbloggers

Bijdragen van gastbloggers

Vindt u het leuk om uw persoonlijke verhaal over uw leven met parkinson of een parkinsonisme te delen? Dat kan, ook als u dit eenmalig wilt doen. Op deze pagina delen wij graag deze eenmalige bijdragen, ter informatie of inspiratie voor anderen.

Mail ons uw bijdrage

U kunt uw bijdrage mailen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl.

 1. Blog: Parkinson en schermen

  Boksen schijnt goed te zijn voor PD patienten als we het onderzoek hiernaar mogen geloven. Veel harde evidentie is er niet, maar dat is niet erg, als we maar genoeg geloven dan  voltrekt het wonder zich vanzelf.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Het Pieterpad gedaan

  Nog twee bochten en daar zijn we bij het eindpunt van het Pieterpad waar we in oktober vorig jaar mee begonnen zijn. In blokken van 3-7 dagen hebben we de 26 etappes en het totaal van 500 km afgelegd. De laatste dagen gingen we richting Maastricht. Het boekje had al gewaarschuwd dat deze stukken heuvelachtig zouden  zijn en dat waren ze ook. Alle 4  de laatste etappes waren tussen 21 en 23 km, wat in de praktijk met stukken lopen om bij begin- en eindpunt te komen en de onvermijdelijke lichte dwalingen ondanks de prima documentatie in het boekje, dat het eigenlijk al snel tussen 23 en 25 km  was, en dat is veel.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Onbegrip - deel 3

  "Goedemorgen. Ik vertelde in de vorige schrijven dat ik met andere vrienden te doen heb. Dat is in de dag besteding." - Toon van Lieshout

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Onbegrip - deel 2

  "Naar aanleiding van mijn eerste bericht over onbegrip ben ik met steeds meer mensen in discussie getreden. Voel me sterker in mijn woord en daadkracht."- Toon van Lieshout

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Onbegrip - deel 1

  "Deze brief gaat over hoe ik het ervaar, het onbegrip van de mensen met Parkinson." - Toon van Lieshout

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Pieterpad en parkinson

  Heeft u dat nu ook dat allerlei mensen met ongetwijfeld goede bedoelingen u aanraden om vooral veel te gaan wandelen in barre omstandigheden en daarbij flink af te zien? Ze hebben allemaal de bestseller 'the Southpath/het Zoutpad’ van Raynor Winn gelezen en zijn ervan overtuigd dat neurologische aandoening, dus gemakshalve ook mijn Parkinson, met iedere meter afzien een behoorlijke verbetering zal laten zien, want dat gebeurde Raynor Winn, een van de twee hoofdpersonen in het South path-boek, toch ook? En een beetje afzien doet niemand kwaad en dan verwijzen ze met graagte naar Wim Hofs, want in die richting moet u het met die afzieners wel zoeken. En ik kan het weten, want ik heb zo’n exemplaar in huis,sterker nog, ik ben ermee getrouwd.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Overpeinzing over of er voordelen zijn aan de ziekte van Parkinson

  Gastblog van Jos Voeten

  'Life is like a box of chocolates, you never know what you'r gonna get', aldus de moeder van Forrest Gump. En dat is een waarheid als een koe: wat je tegenkomt in het leven heb je niet in de hand. Wat je wel in de hand hebt is hoe je daarmee omgaat en dat geldt ook voor Parkinson. Natuurlijk moet ik afscheid nemen van en rouwen om dingen die ik niet meer kan omdat ik de Ziekte van Parkinson heb. En tegelijkertijd wil ik expliciet kijken naar wat ik nog wel kan doen. Ouderdom komt sowieso met gebreken en bij Parkinson komen die gebreken sneller.

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven