Blog: Terugkijken

Blog: Terugkijken

1 maart 2022 door Jolanda Everink

Ik denk dat de meeste Parkinsonpatiënten intelligent zijn. En ze zijn ook perfectionistisch. Dat kan ik van mezelf in ieder geval wel zeggen. Ik ben niet perfectionistisch in alles hoor. Ik ben ook een enorme twijfelaar. Toen ik jong was had ik dat ook al.

Als ik iets verkeerd had gedaan of gezegd, dan kon ik er de hele dag mee rond blijven lopen in mijn gedachten. Ik nam mezelf dat ontzettend kwalijk. Fouten maken was in die tijd geen optie. Op zo’n dag was ik mezelf eigenlijk (te veel) aan het straffen. Ik had een veel te laag zelfbeeld.

Bovendien heb ik altijd al bepaalde eigenschappen gehad. Bv vergeetachtigheid of chaotisch zijn. De ziekte heeft bepaalde dingen alleen versterkt. Misschien was het handig geweest om toch meer te genieten van de dingen in mijn jeugd.

Ik heb mijn leven er op aangepast, uiteindelijk. Dat is een proces geweest.

Ga terug naar alle blogs van Jolanda Everink

Reacties

Terug naar boven