Blog: Stapsgewijs STEPWISE

Blog: Stapsgewijs STEPWISE

29 augustus 2022 door Els Haring

En zo is het jaar Stepwise deelname wederom omgevlogen, en o, wat heb ik het leuk gevonden om deel te nemen, aan dit actieve onderzoek, waarbij het bewegen bij Parkinson centraal staat.

Vorig jaar, de fietstest, neurologische testjes en cognitieve test, balansoefeningen en 6 min op tempo lopen waarbij de gelopen afstand gemeten werd en daarbij de uitleg betreffende het onderzoek en het gebruik van de apps, de Stepwise app, welke alle stappen meet per dag en de resultaten per week meet, bij het weekdoel welke voor mij haalbaar is , en de mPower app, waarbij ik elke 3 maanden 14 dagen lang testjes deed.Els_harins_Stepwise4

Els_Haring+Stepwise1
En natuurlijk als kers op de taart, het chatten met virtuele bas, bijna dag een hart onder de riem, bevindingen van andere deelnemers gedeeld werd en tips en trics welke ik op kon slaan.
En hoe leuk is het dan, dat je ook andere sporten toe kan voegen aan de lijst, zoals Yoga, e.gym, de loopband ,fietsen etc.
Het was echter wel even wennen dat ik vanaf het moment van uit bed stappen, mijn mobieltje bij me droeg, veelal in mijn broekzak, maar wat te doen wanneer ik geen zakken tot mijn beschikking had bij een rok of jurkje.
 
Daar was gelukkig het stepwise tasje voor om bij me te dragen en soms gewoon in mijn BH, is dat niet lastig en hinderlijk vroeg mijn lieve Kees, nee hoor, daar kan tegenwoordig en laptop in. Grapte ik.

Na 1 jaar deelname kwam ook het moment van terugkomen en dezelfde testjes doen .inclusief de fietstest, en wat bleek, Ik heb een grotere afstand afgelegd dan vorig jaar, mijn balans is verbeterd, de fietstest was boven het niveau welke ik leeftijd technisch zou moeten halen, alleen mijn spierkracht bij het knijpen is verminderd, dat had ik al gemerkt.

Els_Haring_STepwise2
Ik merk zelf ook dat het lopen , fietsen en de e.gym op de sportschool plus wekelijks fysio voor balansoefeningen en coördinatie oefeningen zoals boksen, me goed doet, ik voel me fitter , en helder , bij 3x per week naar de sportschool gaan en thuis lopen en fietsen i.p.v. de auto of O.V. indien haalbaar.
Els_haring_STepwise3
En, ja Janneke, zoals afgesproken heb ik jouw boek gepresenteerd bij het Stepwise onderzoek hahahaha.
Wat ik echt leuk zou vinden is dat wij parkies t.shirts zouden dragen met het logo van stepwise. Herkenbaarheid en stimulans wanneer medeparkies elkaar zien in de sportschool bij de fysio of elders, en elkaar kunnen stimuleren motiveren en enthousiasmeren.

Reacties

Terug naar boven