Blog: Vitamine B12, een bijzondere ontmoeting!

Blog: Vitamine B12, een bijzondere ontmoeting!

14 februari 2023 door Eric Bekker

“Jij moet volgens mij aan de B12-injecties”, zegt een vriend als ik hem begroet. “Ik heb nog eens nagedacht over wat je me hebt verteld, maar het lijkt echt op een vitamine B12-tekort”, legt hij uit. Van nature ben ik nogal sceptisch maar niet te beroerd om iets uit te proberen. “The proof of the pudding is in the eating”, nietwaar.

Al twee dagen na de 1e injectie merk ik dat de stijfheid grotendeels is verdwenen en me veel beter beweeg. Kom makkelijker mijn bed uit. Mijn voeten voelen anders. Ze tintelen en weer een paar dagen later begint het gevoel in mijn voeten terug te komen. Ook mijn in slaap gevallen evenwicht begint wakker te worden. Tot mijn stomme verbazing loop ik soepel en zonder te slingeren.

Ik ben inmiddels al zo’n zes weken verder en de verbeteringen zijn er nog steeds en nemen zelfs toe. Geen inbeelding. Het valt iedereen op. Een bijzonder resultaat, waar ik niet op was voorbereid. Wat een ommekeer. Laat ik duidelijk zijn, parkinson is er nog steeds, dat wel. Maar veel symptomen die ik aan mijn reisgenoot had toegeschreven blijken met een vitamine B12-tekort te maken te hebben. Evenwicht, soepele spieren, een positief effect op zenuwen (afnemende neuropathie in mijn voeten) en duidelijk meer energie. Vragen wellen op. Weet mijn neuroloog hiervan?

Het boekje “Is het misschien een B12-tekort” van Pacholok en Stuart levert antwoorden. Een tekort aan vitamine B12 kan de oorzaak zijn van veel ziektebeelden en chronische klachten. De schrijvers laten zien dat diverse ziektebeelden en chronische klachten mede veroorzaakt kunnen worden door een vitamine B12-tekort. Artsen denken in veel gevallen niet aan deze mogelijkheid.

In reactie op mijn ervaringen met B12 vraagt mijn neuroloog of ik zelf de injecties toedien en hoe hoog de dosering is. Zoekt op of er misschien bijwerkingen zijn. Die zijn er niet. Hij raadt mij aan dit vooral met mijn lotgenoten te delen. Maar verder geen reactie op mijn toegenomen kwaliteit van leven of dat dit effect bij hem bekend is en bij de behandeling van patiënten met parkinson wordt gebruikt. Daar mag ik het mee doen.😲 Tot zover de reguliere geneeskunde. 🤔 Jammer.

Mijn vriend is meer dan enthousiast over de effecten van o.a. vitamine B12 en ziet bij veel van zijn klanten opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheidstoestand. Ook bij patiënten met ze ziekte van parkinson. Mijn kwaliteit van leven is met sprongen vooruit gegaan. Geweldig. 🙌 Ik loop weer flinke afstanden, beweeg veel soepeler en heb meer energie. Dat gun ik iedereen.

Met een knuffel van … ❤️ Eric

Loesje

Meer informatie:

  1. https://stichtingb12tekort.nl/behandeling/
  2. Sally M. Pacholok , Is het misschien vitamine B12 tekort?

ISBN: 9789020204902

22 november 2011, 240 pagina's

Reacties

Terug naar boven