Blog: Kijk maar

Blog: Kijk maar

19 april 2023 door Ingrid Verbeek

Tot nu toe stonden Marg haar pillen in de badkamer op een tafeltje naast de wastafel. Hoe meer pillen ze kreeg hoe krapper het tafeltje werd. Tot ze bedacht een rekje op te hangen voor de doosjes en de potjes. We hebben het samen opgehangen.

Pillenrekje

De eerste keer dat ik alleen in de badkamer ben en het halfvolle rekje zie, schrik ik. Jeetje, nu wordt wel erg duidelijk hoeveel medicijnen ze inmiddels slikt. Dat wist ik natuurlijk wel, want ik zie haar elke dag haar pillen nemen, maar nu wordt het uitvergroot. Zoveel al!

Ik zie haar nog voor me toen ze nog geen medicatie kreeg. Ze was stram en langzaam, had weinig expressie in haar gezicht en één arm bewoog niet mee als ze wandelde. Dat veranderde toen ze met medicatie begon, bijna drie jaar geleden.

Door dat halfvolle rekje realiseer ik me als nooit tevoren dat ze nooit meer zonder zal kunnen. Dat het er steeds meer zullen worden. Want ze heeft parkinson en dat gaat nooit meer over.
Kijk maar, de pillen op het rekje in de badkamer zijn het bewijs.

Bekijk hier alle blogs van Ingrid Verbeek

Reacties

  1. Ria Ria Schreef op 19 april 2023

    Confronterend …. En ….. Herkenbaar. Al bewaar ik ze niet in de vochtige badkamer.

    Maar in de kast. In een (grote) schoenendoos. En om niet iedere keer potjes open te hoeven maken stop ik ze eens per werk in een weekdoos….

Terug naar boven