Blog: Handleiding

Blog: Handleiding

7 augustus 2023 door Ingrid Verbeek

En opeens deed Marg haar linkerbeen niet meer mee. Ze stond in de deuropening, klaar om op de fiets naar het station te gaan. Maar haar been weigerde, haar voet was 'aan de grond vastgeplakt' zei ze met tranen in haar ogen van de schrik. Zou dit freezing zijn?

Handleiding

Volgens de neuroloog treedt freezing altijd in beide benen tegelijk op en dat was bij Marg niet het geval. Maar wat was het dan wel? Voor de zekerheid toch maar wat onderzoeken in het ziekenhuis en een nieuw medicijn. Het gebeurde nog een keer, nu vlak nadat ze gefietst had. Weer schrik, wat is er nou toch aan de hand?

Dit zijn van die momenten dat ik zou willen dat er een handleiding bestond. Waarin ik kan opzoeken welke klachten bij parkinson horen en welke niet. Zodat ik Marg kan geruststellen: "nee lieverd, een zere duim hoort er niet bij, die gaat echt vanzelf weer over." Bestond zo'n handleiding maar, dat zou een hoop onnodige schrik schelen. Voor haar én voor mij.


Bekijk hier alle blogs van Ingrid Verbeek

Reacties

  1. Herman Leusink Herman Leusink Schreef op 8 augustus 2023

    Er bestaat natuurlijk geen handleiding voor parkinson, omdat de verschijnselen voor iedereen anders zijn. Toch kun je voor bepaalde symptomen wel een soort "handleiding" in de vorm van tips maken. Ik heb voor de website van ons parkinson café een pagina met tips bij freezing gemaakt: https://www.parkinsoncafeberkelland.nl/tips/tips-bij-freezing/ Misschien geeft dit wat meer duidelijkheid over het freezen.
    Ik begrijp alleen niet wat de neuroloog bedoelde met "freezing treedt altijd in beide benen tegelijk op" terwijl de linkervoet van Marg 'aan de grond vastgeplakt' was. Je zet toch nooit beide voeten tegelijk naar voren (anders is het huppen).
    Succes met het verminderen van het freezen.
    Hartelijke groet, Herman Leusink

Terug naar boven