Blog: Vakantie

Blog: Vakantie

30 augustus 2023 door Derkie Dingemanse

De vakantie zit er op, ik heb zelfs alweer gewerkt. Maar we kunnen terugblikken op een fijne vakantie. Twee weken thuis gelummeld. Ik denk dat de vermoeidheid van een jaar werken er nu pas uit kwam.

Vakantie_Derkie

Wel heb ik met mijn dochter nog een lange wandeling gemaakt van zo’n 20 kilometer. Zij oefenen voor de kustmarathon in oktober en ik voor de volgende etappe van het Pieterpad die ik het tweede weekend van oktober wil gaan lopen. Na deze wandeling (die voor de grootste helft over het strand ging) wist ik dat ik waarschijnlijk nooit de kustmarathon zal kunnen volbrengen. Wat loopt dat zwaar over het strand! Ik was na afloop dan ook bekaf. Wel mooie foto’s gemaakt op het strand zo in de vroege morgen.

De laatste week van mijn vakantie zijn we een weekje naar de Ardennen geweest. In een wellness huisje compleet met bubbelbad, stoomcabine en sauna. Ook stond er als welkomsgeschenk een fles bubbels. De eerste avond dat we er waren gelijk een wandeling gemaakt. Doordat we de weg kwijt waren werd deze wandeling wel twee keer zo lang en de hoogteverschillen waren ook wel wennen. Na deze wandeling vonden we dat we wel een verwennerijtje verdiend hadden. Dus het bubbelbad vol laten lopen de fles bubbels ontkurkt en heerlijk onderuit in het bad met een glaasje bubbels.

Maar of het nu kwam door de vermoeidheid of doordat ik geen alcohol gewend ben? Ik weet het niet maar toen ik uit het bad wilde gaan kon ik er onmogelijk uit komen. Op zo’n moment is het handig dat je zelf in de zorg werkt want dan weet je hoe je iemand moet laten opstaan die niet van de grond kan komen. Dus het is me uiteindelijk toch gelukt.

In de stoomcabine stonden twee hele mooie douchekrukjes. Nu denk ik er al langer over om ook een krukje aan te schaffen omdat ik merk dat ik vaak niet meer echt stabiel sta in de douche. Het klinische uiterlijk van de krukjes hield me nog altijd tegen om er ééntje aan te schaffen. Maar toen ik deze zag was ik gelijk verkocht. Na even googelen op internet had ik precies zo’n krukje gevonden en dat staat nu te shinen in onze douche.

De rest van de week iedere dag gewandeld. Wel had ik na iedere wandeling last van een trillende rechterhand, iets wat ik thuis maar af en toe heb. Daar had ik weer helemaal geen last van onrustige benen en daar heb ik thuis dan weer iedere avond last van.

Derkie_vakantie

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven