Blog: BP’er ofwel Beroemde Parkie ...

Blog: BP’er ofwel Beroemde Parkie ...

16 oktober 2023 door Els Haring

Het zijn de onverwachte dingen die het leven leuk maken.

Els Haring_Robin ZwiersNadat ik op dinsdagavond 19 september mijn presentatie betreffende Parkinson had gehouden, dacht ik: en dan nu even rust ...

Maar ja, ik werd ook gebeld op die bewuste dinsdag, of ik een interview wilde met Hart van Nederland en wel op donderdag de 21e. Dit werd bij ons thuis afgenomen, dus makkie, hoefde de deur niet uit.

Tot mijn verassing kwam op de woensdagochtend ook de vraag of ik in de studio bij NPO1 mijn verhaal wilde doen rondom mijn parkinson en de link met pesticiden. Tuurlijk wilde ik dit wel doen, een leuk avontuur en samen met Bas Bloem en Robin Zwiers, die ik beiden ken.

En dan de hectiek. Ik was op de woensdagmorgen op de dierenweide bezig met hokken schoonmaken, met mijn handschoentjes aan, en werd die ochtend wel zes keer gebeld betreffende de beide interviews. Pfff, handschoentjes aan, handschoentjes uit, en het werk schoot zo ook maar niet op.

De afspraken stonden en ik vertelde mijn collega, dat ik nu twee afspraken gepland had staan. “O joh, dan ben je een bekende Nederlander”. “O, ja”, zei ik nuchter. “Maar voorlopig sta ik hier nog stront te scheppen.”

Bij thuiskomst meteen enthousiast verteld aan mijn Kees(manager), dat we avonds om 20.30 uur gehaald zouden worden met de taxi, naar het mediapark in Hilversum en ook weer thuisgebracht.

Wel even nog degenen die op onze spirituele avond zouden komen afmelden en een nieuwe datum prikken en ‘s middags toch maar even naar bed.

Nerveus ben ik niet geweest, zag het ook als een avontuur.

Els Haring_Op1Eenmaal binnen was mijn eerste vraag: "Waar is het toilet?”. Opgelucht weer naar buiten in een gang, en dan de confrontatie met mijn door parkinson verstoorde oriëntatievermogen, welke kant moet ik nu op, en waarheen?

Gelukkige was ik niet de enige die zich moest ontlasten en kwam er een mevrouw aan die ik vaag dacht te herkennen.

“Weet jij waar ik moet zijn”, vroeg ik. “Ik kom voor de opname voor NPO1.” “Ja, hoor”, zei ze vriendelijk en bracht me naar de foyer. Later zag ik dat ze Renée Soutendijk was en haar nieuwe film kwam promoten bij dezelfde opnames.

Bas en Robin waren er al en we begroetten elkaar. “Het is wat”, zei ik tegen Bas. “Moest ik nodig plassen, hangt er een bordje ‘NEP toiletten’. Heb ik weer, meteen een foto gemaakt.” We hebben erom gelachen.

De visagiste was zo klaar met mij. “Ik hou het bij mijn natuurlijke schoonheid”, zei ik. Ze lachte en zei: “Was iedereen maar zo zelfverzekerd als u.”

Nog even aan en tafeltje de gang van zaken doornemen, kennismaken met Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel, wat een vriendelijke mensen, en door naar de studio. Kees moest ik achterlaten in de foyer, met een glaasje wijn en een versnapering. Robin en ik werden verzocht op de bank plaats te nemen. Robin kreeg een plekje tegenover mij, en dan wachten tot we aan de beurt kwamen.

Ik heb het programma teruggekeken bij thuiskomst (01.30 uur) en ben tevreden over ons optreden.

Els Haring_bankHart van Nederland was ook een leuk gesprek. De heren zeiden het jammer te vinden dat ze nog twee afspraken hadden, anders waren ze nog wat bij ons gebleven. Ook dit vond ik een goed interview.

Dinsdag 10 oktober ben ik ook naar de Tweede Kamer geweest. Ik had mijn mobieltje op vliegtuigstand gezet en dat had ik beter niet kunnen doen. Bij binnenkomst leek het op de aankomst en vertrekhal van een vliegveld. Een van ons werd zelfs gevraagd zijn schoenen uit te doen. Enfin, nadat we onze spullen weer uit de bakjes hadden gevist, door het poortje waren gegaan en ons weer hadden opgetuigd (horloges om, riem om en bretels weer vast etc.) door naar de receptie. Daar waren de bezoekerspasjes op en kregen we een sticker die we op onze kleding moesten plakken. We werden door de beveiliging naar binnen geloodst voor het gesprek. We waren met negen parkies om ons verhaal te vertellen betreffende de link tussen pesticiden en onze parkinson.

We werden warm onthaald en er werd respectvol en aandachtig naar ons geluisterd door de fractieleden van D66, GroenLinks, en de Partij voor de Dieren.

Jammer genoeg is er geen verbod gekomen op glyfosaat en andere pesticiden, maar ik blijf mijn stem laten horen en heb binnenkort een interview met RTL Nieuws, betreffende mijn leven met parkinson.

Bekijk hier het interview bij Op1 op 20 september 2023. 

Bekijk hier het interview bij Hart van Nederland – Late editie op 21 september 2023. 

 

Ga terug naar alle blogs van Els Haring

Reacties

Terug naar boven